Milyen idők vannak a francia nyelvben?

Milyen idők vannak a francia nyelvben?A francia nyelvben körülbelül 20 vanalkalommal. A megszokott hagyomány szerint a grammatikusok megkülönböztetik az ige következő kategóriáit: idő, hajlás, hang, arc és szám. A formában a francia igék egyszerűek és összetettek. Az egyszerű formák továbbítják az időértékeket, de nem dátumozzák meg az eseményt. Az űrlapokat a vége megváltoztatásával alakítják ki. A nyitott és être segéd igék bonyolult formák kialakulásában vesznek részt.

Titokzatos francia igék


Szüksége lesz rá
  • Olyan nyelvtankönyv, amelyben vannak asztalokaz I, II., III. csoportok konjugációi, a szabálytalan igék és egyéb hasznos információk listája, a kétnyelvű szótár és az internetes órák internetes hozzáférése.
oktatás

1


Tekintsük a francia nézõidõ rendszertnyelv a képviselőcsoport I. ige példáján. Ez a csoport a leggyakoribb, mintegy 4000 ige. Jelenleg a - jelen - igék konjugált csak: je parle, tu parles, il / elle parle, nous parlons, vous Parlez, ils / ells parlent. Ismerje meg a végződéseket és beszéljen!

2


Ha elmondja valakinek valamit a múlt időben, használja az időt imparfait, passé composé és plusz-que-parfait.

3


Imparfait az idő befejezetlen ésegyszerű oktatással. Ebben az időben az ige a "mi?" Kérdésre válaszol. A francia hangzás így hangzik: a parlais, a parlais, a parla, a felszólalás, a vous parliez, ils / elles parlaient. Meg kell tanulnod a befejezést.

4


Passé kompozíció - az idő telt el,válaszolva a "mi?" kérdésre. Az I. csoport igéi az ige evirivel konjugáltak. Jól beszélni, meg kell tanulnod ennek a kisegítő ige konjugációját, és hozzá kell adnod hozzá a konjugált ige múltját. Ezt követően nyugodtan konjugálunk: j`ai parlé, tu parlé, ille a parlé, nous avons parlé, vous avez parlé, ils / ells ont parlé.

5


Az idő plusz-que-parfait a megbékélés célját szolgáljaidők egy összetett mondatban, amikor egy fellépés történt a másik előtt. Például: "Amikor beszéltem Misha-val, felhívtál." Ha ugyanazt a szót franciául használja, használja a segéd igét az elmúlt egyszerû idõben - imparfait és a konjugált ige múltját. Kiderült - Quand j`avais parlé avec Misha, vous m`appelaient. Az egész láncolatot azonban teljes körű megértéshez konjugáljuk: javaava parlé, tu avais parlé, il / ell avait parlé, felszállóparé, vous aviez parlé, ils / ells avaient parlé.

6


Jövőbeli idő - egyszerű bevezetés - francia nyelvena nyelv egyszerű formában van. A egyszerűség abban rejlik, hogy a végén hozzá közvetlenül az eredeti formájában az ige - infinitívusz. Megjegyzik a végére, és azt mondják: Je parlerai, tu parleras, il / elle parlera, nous parlerons, vous parlerez, ila / Elles parleront.