Milyenek a kommunikációs akadályok?

Milyenek a kommunikációs akadályok?A kommunikáció az egyik élet egyik legfontosabb szférája. Azonban nem mindig lehetséges, hogy az emberek közös nyelvet találjanak. A hiba az, hogy a kommunikációs akadályok pszichológiai és egyéb kommunikációs nehézségek.

Milyenek a kommunikációs akadályok?

A kommunikációs akadály egy ok,Megakadályozza az embereket abban, hogy hatékony kommunikációt építsenek ki vagy teljesen blokkolják. A kommunikációs akadályok jelenléte esetén az információ torzul, elveszti eredeti jelentését, vagy egyáltalán nem éri el a címzettet.

Külső kommunikációs akadályok

A külső kommunikációs akadályok alatt értjüka tárgyalópartnerekkel nem kapcsolatos körülmények, például kedvezőtlen körülmények vagy találkozási helyek: sziklák és telefonkommunikációs problémák, időjárási rendellenességek, súlyos zajok stb. A félreértés gátja, amikor az emberek szó szerinti értelemben különböző nyelveket beszélnek, beszéd- és beszédhibákban is szerepet játszanak a külső akadályok. Ez magában foglalja a speciális kifejezések kényszerű működését, amelyben a beszélgetőpartner nem ért egyet, a társadalmi-kulturális különbségeket és a társadalom viselkedési hagyományait.

Belső kommunikációs akadályok

A belső akadályok pszichológiaiek. Ez lehet egy elfogult hozzáállást a másik fél bármely okból (nemzetiségük miatt, nemre, korra, társadalmi státusz, stb), az ő megjelenése, jellemvonások és viselkedése a szakma. Ebben az esetben a sztereotípiák befolyásolják objektíven észlelni az emberi beszédet, és negatív értékelést az, amely befolyásolja a obschenii.Esche hasonló probléma - szelektív hallás, ha valaki lát egy másik beszéd, csak az információ, hogy közel van hozzá, vagy amelyekkel egyetért. És ami ellentmond az ő ötleteinek vagy érdekeinek, egyszerűen átugorja a fülét. Az ilyen emberek csak azt hallják, amit hallani akarnak. Ha valaki állandóan elterelte a kapcsolatot, ez megakadályozza a megbízható és hatékony kommunikáció megteremtését, forrás lehet sértőnek lát figyelmetlen magának otnoshenie.V kommunikációs szakadék működhet negatív pszichológiai hangulat haver: agresszív, lázas állapot, feszültség, nem szívesen beszélnek, rossz érzés, rossz vagy a harag, a beszélgetőpartner, stb Zavarja kommunikálni bizalmat, egyfajta ellenséges, érzelmi közelség és feszességét, komplexek és félelmek, a szignifikáns különbség a véleményét a tárgyalópartnerek. Például, az egyik személy a kifejezés egy szövetség, attól függően, hogy életük tapasztalatait, és a második - a másik, és az ötlet a probléma, lehet, hogy teljesen más. Ez az úgynevezett logikai akadály, amely gyakran felmerül a különböző típusú gondolkodású emberek között: vizuális-figuratív, absztrakt-logikai vagy vizuális-hatásos. Különböző módon, a gondolkodás, a kritika, a rugalmasság, a mélység, az információ átadásának módja (rövid és tömör vagy virágos). Ebben az esetben megpróbálja megérteni a beszélgetőpartnert, és helyére kerül, a figyelmesség feloldhatja a problémát.