"Omeprazol": a használati utasítás és a kezelés időtartama

"Omeprazol": a használati utasítás és a kezelés időtartamaAz "omeprazol" egy szintetikus daganatellenes gyógyszer, amelyet a gyomornedv szekréciójának csökkentésére írtak fel. A hatása az inger típusától függetlenül érvényesül.

"Omeprazol": a használati utasítás és a kezelés időtartama

Az omeprazollal történő kezelés és kezelés ideje

Az "Omeprazol" gyógyszerkészítményt fel kell használnikezelésére és megelőzésére, gyomor- és nyombélfekély, reflux oesophagitis (nyálkahártyájának gyulladása a nyelőcső okozta reflux a gyomortartalom a nyelőcsőbe), a hiperkiválasztási állapotok - stressz fekélyek a gyomor-bél traktus, multiplex endokrin adenomatosis, szisztémás masztocitózis, Zollinger-Ellison-szindróma. Szintén használják az altatás alatt, hogy megakadályozzák a casting gyomortartalom a légzőrendszert. Analógok „omeprazol” vannak :. „Omez”, „Losek”, „Omekaps”, „Mit keres”, „Peptikum” munkatársai „omeprazol” egyszer kell bevenni naponta (reggel), függetlenül attól, hogy az étkezés. A kapszulákat nem szabad szétrágni, lenyelni egészben mossuk le egy kevés vízzel. Abban az esetben, súlyosbodása gyomorfekély, reflux oesophagitis beadva 20 mg „omeprazol” 1 alkalommal naponta. A betegek, akik súlyos során reflux oesophagitis rendelkezik, hogy a gyógyszer 40 mg-ig. Amikor fáj, mint a Zollinger-Ellison-szindróma (hasnyálmirigy-szigetsejt tumor berendezés) „omeprazol” beadása egyetlen dózisban 60 mg naponta. Ez az összeg, ha szükséges, emelkedett 80-120 mg naponta, amely esetben a dózist meg kell osztani két vagy három dózisban. A relapszusának megelőzésére peptikus fekély a beteg vegye 10 mg, napi egyszeri. A gyógyszer hatásos a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, úgy ez az, hogy megszüntesse a fájdalmat.
A veseműködés megszüntetése és az idősek esetében az adagolási rend nem állítható be.
Omeprazollal kezeljük a duodenum fekélyére2-3 hétre van szüksége, ha szükséges, a gyógyszer négy-öt hétre is meghosszabbítható. Amikor nyelőcsőgyulladás, gyomorfekély, pusztító gyomorhurut meglévő hosszú előkészítés belül meg kell inni 4-8 hét - ez ennyi idő után kezd gyógyulni fekélyek. Ha a beteg, mint a „omeprazol”, rendelt többi fekélyellenes gyógyszerek, a kezelés időtartama a fekély 12 nyombélfekély kell lennie 1 hónap, reflux oesophagitis, és a gyomorfekély - 2 mesyatsa.Poskolku fekélyes elváltozások a gyomor-bél traktus dolgozzon évekig, hogy megszabaduljon a betegség egy természetesen a kezelést nem mindig kapják meg. Nagy a kockázata a visszatérő fekély megelőző terápiára van szükség, akkor végezzük 3-4 alkalommal egy naptári évben. Alacsony vagy mérsékelt a kiújulás kockázata preventív kezelésére adagolt 2-szer évente.

Ellenjavallatok, omeprazol mellékhatásai

Az "omeprazol" ellenjavallt gyermekeknél, a nőkbenlaktációs időszak, túlérzékenység a hatóanyag összetevőivel szemben. Vese-, májelégtelenségben, terhesség alatt a gyógyszert óvatosan, orvosi felügyelet mellett használják.
A gyógyszer túladagolása álmosságot, zavartságot, aritmia, homályos látás, tachycardia, émelygés, fejfájás, szájszúrás szárazsága alakul ki.
Az "Omeprazole" a felülvizsgálatok szerint lehetorganizmus következő mellékhatások: hányinger, hányás, székrekedés, hasmenés, haspuffadás, az ízlelés zavarai, hasi fájdalom, rendellenes májműködést, szárazság a szájnyálkahártya, hepatitis, fokozott verejtékezés, homályos látás, fájdalom izom-és ízületi.