Hogyan működik a Zello

Hogyan működik a Zello

Az egyik legeredetibb kommunikációs eszközaz interneten a rádió Zello volt, amely azonnali többjátékos kapcsolatot biztosít a konferencia résztvevői számára, amelyek a világ különböző részein helyezkednek el.

Hogyan működik a Zello

oktatás

1

A Zello rádió működési elve meglehetősen egyszerű. Minden résztvevő egy olyan fiókot regisztrál, amelynek adatait az alkalmazáskiszolgálón tárolja. Le kell töltenie a rádió kliensét egy személyi számítógépre, egy iPhone-ra vagy egy Android-eszközre. A Zello alkalmazást a mai napig a legtöbb operációs rendszert futtató fix és mobil eszközök támogatják, köztük MacOS és Ubuntu. A felhasználók kétirányú hangkonferencián keresztül kommunikálnak, vagy csatlakoznak egy korábban létrehozott csatornához, amely nyitva áll és elérhetővé válik az összes Zello-felhasználó meghallgatásához, vagy zárt állapotban van, és jelszó megadását igényli a csatlakoztatáskor. Emellett minden felhasználó létrehozhat saját csatornát, és meghívhatja a felhasználókat a barátaik listájáról.

2

A Zelló használatához el kell kezdenifuttassa az ügyfélprogramot, és adja meg az adatokat az engedélyezéshez: bejelentkezés és jelszó. Ezután elindíthatja csatornáit a nevük vagy a felhasználók nevére. A hangüzenetek cseréje az egyéni felhasználókkal csak a visszavitel engedélye után lehetséges, a csatorna hallgatása pedig közvetlenül a csatlakozás után lehetséges. A felhasználó teljes üzenetet küldhet a csatornán, miután megkapta a megbízható felhasználó állapotát. Addig csak a moderátorok és a csatorna adminisztrátora hallja az üzeneteket.

3

Üzenet elküldéséhez kattintson a ikonraa kommunikációs érintőhöz. A változatok az alkalmazás egy asztali számítógép, úgy néz ki, mint egy gomb a felirat Zello, alul a program ablakban. A változatok Zello mobil PTT gomb található a képernyő közepén, és úgy néz ki, mint egy kör narancssárga keret és a mikrofon ikonra a központban. Ha a műsorszórás jelenleg elfoglalt, három rövid hangjelzés hallható.

4

Üzeneteket hallgathat egyszerretöbb felhasználó több, jelenleg engedélyezett csatornán. Egy csatorna vagy egy felhasználó kiválasztásához a kommunikációhoz kattintson a megfelelő elemre a listán. Meg kell jegyezni, hogy a Zello mobil verzióiban a felhasználók és a csatornák listája különböző lapokon található.

5

A Zelló használatának egyik fő szolgáltatásaa rádió a megvizsgált és elküldött üzenetek történetének megőrzése. Nagyon kényelmes a Hands-Free vagy Bluetooth headset használata. Minden egyes felhasználó vagy csatorna esetén beállíthatja a kívánt hangerőt. Lehetőség van azonnali hívások, köztük rövid szöveges üzenetek küldésére is. A leggyakoribb azonnali üzenetküldőkhöz hasonlóan a Zello lehetővé teszi különböző felhasználói állapotok beállítását, amelyek korlátozzák az üzenetek vételét vagy továbbítását.