Hogyan használjuk az ultrahangos programot?

Hogyan használjuk az ultrahangos programot?


Az UltraISO kicsi, de nagyon funkcionálisa képalkotáshoz és a velük való együttműködéshez. A program CD- és DVD-képeket hozhat létre és írhat, valamint módosíthatja azokat. Az UltraISO kb. 30 képformátumot támogat, köztük ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB és mások. Nem igényel erőforrásokat. A segédprogram interfészének klasszikus megjelenése van, és különböző nyelvekre, köztük az orosz nyelvre fordítódik. A program Windows, Linux és MacOS operációs rendszereken futAz egyik legjobb program lemezek készítéséhez


Interfész áttekintése

Megérteni a program használatát,egyszerű. Amikor az UltraIso elindul, megjelenik egy ablak, amelynek tetején a "Fő programmenü", alatta egy "Gyorsindítás" panel található. A munkaterület négy részre oszlik. A bal felső sarokban megjelenik a programban megnyitott lemez tartalmának adatai. Ez egy fa-típusú mappák listája formájában jelenik meg. A jobb felső sarokban megjelenik a kiválasztott mappában található fájlok listája. A rájuk vonatkozó részletes információk a jobb alsó részen jelennek meg. A bal alsó részen a rendelkezésre álló meghajtók listája látható.
Az Ultraiso megkülönböztethető saját formátumával. Ezt ISO Zipped - ISZ-nek hívják. Bár ez a formátum csak a segédprogram segítségével olvasható, rendkívül népszerűvé vált, köszönhetően a kiváló tömörítésnek.

CD / DVD kép létrehozása

Helyezze be a lemezt az optikai meghajtóba, majdfuttassa az UltraISO alkalmazást, és kattintson az "Eszközök" gombra. A legördülő listából válassza a "CD image létrehozása" lehetőséget. Az alkalmazás megnyit egy új párbeszédpanelt, amelyben meg kell adnia a meghajtót az előkészített lemezen és hozzárendeli a mappához az elérési utat a kép mentéséhez. Ezenkívül ebben a szakaszban kiválaszthatja a kívánt formátumot - izo, vagy például alkohol. Erősítse meg a választást a "Make" gombra kattintva

CD / DVD kép írása

Lemezkép létrehozásához kattintson a gombragombra, majd válassza a "CD image írása" menüpontot. Ebben az esetben meg kell adnia a programnak, hogy hol található a mappa a fájlokkal. És azt is választhat további beállítások: Felvétel (TAO - Track At Once vagy DAO - Disk At Once) módszer és a sebesség. Ha a TAO módszer be van állítva, vételenként csak egy műsorszám kerül felvételre. Ha ki szeretné írni az egész lemezt, akkor a DAO módszert kell használnia.
Ha Nero Burning Rom telepítve van a számítógépeden, az UltraISO használhatja az alkalmazás motorját a lemezek írásához.

Hogyan írjunk lemezeket

Először létre kell hoznia egy lemezképet. Ehhez elegendő kiválasztani az írandó fájlokat, és helyezni őket a program jobb felső sarkában. Ebben az esetben a kijelölt fájlok hangereje az ablak tetején jelenik meg. Ez lehetővé teszi, hogy az összeget a fájl rögzíthető nem haladják diska.Zatem kell kattintani a gombra „Fájl” a legördülő listából, és válassza a „Mentés másként”, meghatározza a helyet, hogy tárolja a név és a kép kiterjesztését (ISO). A kép létrehozása után kattintson az "Eszközök" gombra, és használja a "CD írása" menüpontot. Ebben az esetben adja meg a rögzítési sebességet és egyéb szükséges paramétereket.

A lemezkép megnyitása az UltraISO segítségével

Kattintson az Eszközök gombra, és válassza ki"Csatlakoztassa a virtuális meghajtóhoz" menüt. Megnyílik egy ablak, amelyben ki kell választania a kívánt lemezképet a "Képfájl" sorban. Ezután kattintson a "Mount" gombra lent. Ezenkívül az alkalmazás a Alcohol 120 és a Daemon-Tools programokban telepített meghajtókat is használhatja. Az Unmount (Unmount) gomb leválasztja a lemezt a virtuális meghajtóról. A megnyitott kép megnyitásához meg kell keresnie a "Computer" mappát, és kattintson duplán az ott megjelenő virtuális meghajtóra.
Az UltraIso lehetővé teszi, hogy nyolcat csatlakoztassonvirtuális meghajtók. A szám megváltoztatásához kattintson az "Opciók" - "Beállítások" - "Virtuális meghajtó" elemre. Az "Eszközök száma" sorban adja meg, hogy hány meghajtót szeretne kapni.

Indítható, USB flash meghajtó létrehozása

A bootolható USB flash meghajtó létrehozásához meg kell adnodkészítsen előkészített flash meghajtót NTFS formátumban és egy előre rögzített felvételt az indítólemezről iso formátumban. Helyezze be a meghajtót az ingyenes usb portba, és indítsa el az UltraISO-t. Nyissa meg az elkészített képet. Ehhez kattintson a "Fájl" gombra, válassza ki a "Megnyitás" lehetőséget a legördülő listából. Most meg kell mennie a "Boot" menübe és ki kell választania a "Burn hard disk image" elemet. Itt meg kell találni a flash meghajtónak megfelelő levelet, és nyomjuk meg az "Írás" gombot. A rögzítés módja alapesetben a legjobb - USB-HDD +.