Mi iszik, hasznos nyáron inni

Mi iszik, hasznos nyáron inniA vízmérleg az egyik legfontosabb körülményaz emberi test normális élete. Nyáron a verejtékezés megnövekszik, ennek következtében sok víz elvész. Ezért forró napokon meg kell növelni az elfogyasztott folyadék mennyiségét, bevéve a fogyasztható italokat.

Mi iszik, hasznos nyáron inniAz orvosok legalább kettőt használnakliter folyadékot naponta, és forró nyáron ezt a sebességet egy literrel kell növelni. Ez azonban magában foglalja az úgynevezett "rejtett" folyékony zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb termékeket.

Talán a leghasznosabb nyári italrendes víz, gázok és ízek nélkül. Jobb ásványvizet inni, mint "speciálisan tisztított". Az ásványvíz olyan sókat tartalmaz, melyeket a szervezet verejtékkel veszít. Rengeteg helyreállítja a test víz egyensúlyát, normalizálja az anyagcserét, az emésztést, megvédi a szabad gyököket, amelyek mennyisége nőhet a hosszabb napsütés hatására.

A szénsavas ásványvíz szintén nem rossza szén-dioxid rovására elakad a szomjúságtól, ami segít a folyadék gyorsabban felszívódni a szervezetbe. Azonban az emberek, akiknek problémái vannak a gyomorral, jobb az ilyen víz megtagadása. Ellenkező esetben nem lesz előnyös, de ártalmas a szervezetben: az ásványvízben gazdag víz meggyógyíthat bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségeket, elsősorban a gyomorhurutot. A víz mineralizálásának 1-3 g / l-en belül kell lennie, nem több.

A vízben citruslét is hozzáadhat: narancs, mész, citrom vagy grapefruit. Az ilyen ital sokkal hasznosabb, mint a csomagolt lé, amelyben általában cukrot vagy annak helyettesítőit adnak hozzá, valamint más "kémiai". 1,5 liter víz elegendő lesz egy narancs, citrom vagy félszürke gyümölcslé. Ezt az italt gyakran és apró részekben részesítsék.

A teát biztonságosan hasznos nyári italnak nevezhetjük. A melegben, csak a zöld tea helyett, és ízek nélkül. Csésze egy kis teáskanna és ital kis adagokban. A zöld tea biztosan hasznot húz a testnek, de nem szereti a rohanást és a nagy bögréket. Próbálja hozzá melissa vagy menta levél hozzá, és hűtsük le - ez az ital tökéletesen felfrissül és megnyugtatja. A fekete tea és a kávé erős hőtől meg kell tagadni, mivel melegítő hatással bírnak. Ugyanakkor a kávé még mindig szomjúságot vált ki, és a szervezetből sókat só.

Friss zöldségek és gyümölcslevek hasznosak mindenbenaz évszak és a nyár nem kivétel. Elfojtják szomjaikat, feltöltik az ásványi anyagok és vitaminok kínálatát, csökkentik az éhségérzetet, és frissítik is. Fontos árnyalat, hogy a levet frissnek kell lennie, vagyis közvetlenül a gyümölcsből vagy zöldségből kell fogyasztani.

A Kvass tökéletes ital a nyár számára, ha természetes kenyérsüteményt főzünk. Azonban az áruház változat akkor is megtörténik, ha a gyártó nem túladt a cukorral.

Nyáron hasznos a diétás tejsavas tejtermékek - kefir, joghurt, matzoni, tan, ayran, ivó joghurt. Megakadályozzák a szomjúságukat, pótolják az ásványi anyagok hiányát, és hozzájárulnak a bél mikroflóra helyreállításához. A lényeg az, hogy ezek az italok frissek voltak.

Ne írjon le kompótokat, gyümölcsitalokat,gyümölcsökből és bogyókból származó nektárok. Igaz, csak akkor lesz hasznos, ha kevés cukorjuk van. Nyáron a legjobb, ha hígított formában inni. Ehhez igyon vizet a felére.

A bazsalikom infúziója nem rosszabb, mint a zöld tea. Ahhoz, hogy ez, hogy 2 evőkanál. l. zúzott bazsalikom leves egy pohár forró vizet, ragaszkodik 1-2 óra, hideg és ital. Az infúzió íze frissítő, enyhén savanyú. Kívánt esetben menta leveleket és jégkockákat adhat hozzá.

A zeller alapú italt is jó italtnyáron, mivel javítja a test víz-só egyensúlyát. Az előkészítéshez a zellerlé egyenesen arányos a gyümölcs- vagy zöldséglevekkel.

Nyáron fontos nem csak az egészséges italok fogyasztása, hanem az istiszteletben tartsák bizonyos felhasználási szabályokat. Még a leghasznosabb ital is árt, ha túl hideg iszik. A rendkívül hűtött folyadék aktiválja a verejtékmirigyeket, így a test kiszáradása csak fokozódik. A reggelen több folyadékot kell itatni. Ez segít létrehozni egy bizonyos tartalékot a szervezetben. A nap folyamán az italokat kis adagokban kell fogyasztani.

Még a nagyon forró nyári napokon is, ne túladjon ivással! A felesleges mennyiségű folyadék növeli a terhelést minden szervre, különösen a szívre és a vesére.