A Puer tea gyógyítja hét betegséget

A Puer tea gyógyítja hét betegségetPuer egy legendás kínai tea, sok hasznos tulajdonsággal. Egyes kínai fajtáit még kivitele tiltja, mivel nemzeti kincsnek számítanak.

A Puer tea gyógyítja hét betegséget

Kínában a puer az egyetlen fekete tea, és az, amelyet Európában hívnak feketenek, a kínaiakat vörösnek tekinti.

A Puer tea különlegessége, hogy fermentációs technológiával készül. Számos főzési technológia létezik, így sok különböző fajtája van ennek a teának.

A puera két fajtája Shu (sötét) és Shen(Bright). Ezek könnyen megkülönböztethetők a levelek színétől. A tea erjesztés folyamata 30-150 napig tarthat. A használatra kész tealeveleket különböző formákba préselik és tömörített formában tárolják.

Ellentétben más teával, Puer tároltszáraz préselt formában nem romlik, hanem éppen ellenkezőleg, illatosabbá és hasznosabbá válik időben. Minél hosszabb ideig tárolták a Puert, annál értékesebb annál, az expozíció nagy jelentőséggel bír. Általában az értékesítés során találkozhat a teával, 2-3 éves évekkel, amelyek több mint 10 éves expozícióval rendelkeznek - gyűjthető, nagyon ritka és drága.

Kínában Puer-t "hét betegség gyógyítására" nevezik. Valójában a tea sajátos tulajdonságaiban egyedülálló. Még részeg lehet a gyomorfekély és a nyombélfekély miatt.

Először Puer jó az emésztőrendszer, normalizálja az anyagcserét, javítja az étvágyat, elősegíti a hatását túlevés és segít mérgezés esetén.

A tisztító tulajdonságokról is ismert, eltávolítja a salakot és a koleszterint, csökkenti a vércukorszintet, tisztítja a vért és a májat.

A Puer megakadályozza a szívrohamokat, az ateroszklerózist és még a rákot is. Csökkenti a nyomást változás nélkül, tisztítja az edényeket és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

A tea valóban egyedülálló és nagyon hasznos, de érdemes megemlékeznünk arról, hogy mint bármely termék, nem fogyasztható túl sok. Nem ajánlott Puerh-t inni üres gyomorra.