1. tipp: Hogyan válasszuk ki az újév pezsgőt

1. tipp: Hogyan válasszuk ki az újév pezsgőtEz így történt, hogy a legfontosabb időpontok és különösenünnepségek ünneplik pezsgővel. Sőt, lehetetlen elképzelni egy újév asztal nélkül ezt az italt. De gyakran a valódi pezsgõ helyett egy hagyományos pezsgõt kapnak, ami jóval rosszabb, mint ízminõsége.

Hogyan válasszuk ki a pezsgőt az újévre


oktatás

1


Ez a pezsgő francia nyelven készültChampagne tartomány. Ezt csak három fajta - Pinot Noir, Pino Menon és Chardonnay - használják speciális technikával. Ellenkező esetben úgy ítélik meg, hogy a bor a pezsgő módszer szerint készült. Ezért a címkén a "Champagne" felirat valószínűleg azt jelenti, hogy a bort a champagne módszer szerint készítik el. Próbálja megvásárolni a "Champagne" megjelöléssel ellátott palackokat.

2


Ügyeljen a gyártóra. A leghíresebbek Nicolas Feuillatte, Louis Roederer, Pommery, Moet & Chandon, Veuve Clicquot-Ponsardin, Ruinart, Laurent-Perrier stb. Termékeik költsége azonban igen magas.

3


A címkén látható a minőségi szintinni, ami szintén hatással van a költségére. Például a "champagne sans annee" felirat azt jelenti, hogy mielőtt pezsgőt hozna a megadott betakarítási év nélkül. Gyakran van információ a cukortartalomról. Ez a módszer a legáltalánosabb a bortermelők körében. Leggyakrabban ilyen pezsgő van a polcokon. A "champagne millesime" megjelölés azt jelzi, hogy az italt legalább három évig öregítették és egy adott évben termelték egy adott szőlőből. Ez az úgynevezett vintage pezsgő. Ha látod a "cuvee de prestige" vagy a "cuvee speciale" -t, akkor vegye figyelembe, hogy ez a legdrágább és ritka pezsgő a legjobb bogyókból, amelyeket minden technológia tiszteletben tartásával gyártanak.

4


A címkén fel kell tüntetniinformációk az ital színéről. Csak fehér és rózsaszín lehet. Ráadásul a rózsaszín termelés csak a bor teljes kibocsátásának 1% -át teszi ki. Az ital a fehér fajták Chardonnay szőlőből mindig a feliratot «Champagne Blanc de blancs», vörös fajták Pinot Meunier és Pinot Noir - «Champagne Blanc de Noir», hanem rózsaszín, készült fehér keverék és vörösbor, jelezze «Champagne Rose» .

5


Nem kevésbé fontos az ital tartalmának feltüntetésecukor. Ez az információ a címkén található. Tartalma liter literenként osztja a pezsgőt hat csoportba. Ennek megfelelően minél több ez a szám, annál édesebb az ital.

6


Nem szabad elfelejteni, hogy pezsgőt kellpalackozott sötét üvegpalackokban. Ellenkező esetben az ital sárgul és keserű ízű lesz. A dugó lehet kortikális vagy polietilén. Az előbbi azonban megfelelőnek tekinthető, mert szorosabban zárja le a palackot, megakadályozza a levegő behatolását. Az ilyen dugóval lefedett palackokat vízszintes helyzetben kell tárolni. Ez azért szükséges, hogy az ital megnedvesítse a dugót, ezáltal megakadályozza annak szárítását.

7


A jó pezsgőnek mindig szép színe van,Átlátható és csillogó, könnyű, finom habot képezve. Egy perc alatt a bort a szemüvegre öntjük, kis, azonos méretű buborékokkal töltve. Az ital ízének harmonikusnak kell lennie egy hosszú és kellemes utóízzel.
2. tipp: Melyik pezsgőt érdemes választani az újévre?Az újévi oroszok használták fel az asztalraegy bizonyos ételkészlet - zselé, harisnya bunda alatt, saláta olivier, és sokan inkább az italoktól származó pezsgőt. Milyen pezsgő a legjobb választás a szilveszterkor?

Milyen pezsgő van a legjobb választani az újévreAz újévre az emberek különféle pezsgőket isznaka jólét, ezek nem feltétlenül arisztokraták, így most már van néhány költségvetési változata ennek a szénsavas italnak. Még egy nagyon kis mennyiségben is vásárolni pezsgőt az újévre. De a legfontosabb az, hogy a palackokat ne egy műanyag dugóval válasszák, mivel a műanyag teljesen megöli az ital ízét.

Ha az ízlésről beszélünk, akkor a legjobb megközelítenifélédes vagy édes pezsgő. Az amerikai és a németek általában félig sütött pezsgőfajtákat választanak, ám az oroszok 50% -a inkább ezt a pezsgőt preferálja. És még mindig nagyon népszerű a brut - pezsgő, minimális cukortartalommal.

A pezsgőt bizonyos törvények szerint részegnek kell venniszabályokat. Használat előtt le kell hűteni. A meleg pezsgő nem az a fajta ital, amelyet az ünnepi asztalon kell szolgáltatni. Az üveget hűtőszekrényben hűtik, vagy egy jéghomályba helyezzük.

Soha ne öntsön egy teljes poharat, mindig öntsön maximum felét, és szükség szerint csak add hozzá.

Fontos, hogy a megfelelő pezsgőt válasszák,Olyan termékeket kell kiválasztani, amelyek nem ürítik ki az ízt, és felfedik a csokrot. Leginkább kis darab sajtok és olajbogyók jönnek ide. Ne egyen és enni champagne-t a csokoládéval, különben nem fogja érezni az ízét. Nagyon lassan inni a pezsgőt, ezért a pezsgők esetében a "pirított italok" nem megfelelőek.