Teák készítése - hagyomány és történelem

Teák készítése - hagyomány és történelemA tea progenitorja Kína. Azóta sok víz folyik, mostanában a teák hagyományai mindenütt elterjedtek.

Teák készítése - hagyomány és történelem


Szüksége lesz rá
  • - 2 darab (nagy és kicsi)
  • - teahegesztés
  • - tavaszi víz
oktatás

1


Tükröző, söröző tea kérdéseket tesz fel magának -ez egy kulináris étel, vagy a különböző népek hagyománya és kultúrája, amely mélyen a történelmi múlthoz vezet. A világon többféle tea van, akár Ceylon, akár indiai vagy kínai, bizonyos hagyományokkal és sörgyártási szabályokkal. A fő elvek: a fekete tea 90-95 fokos, 60-80 Celsius fokos zöldséget süt. A tea igazi ismerősei tudják, hogy ez az ital lassan, elgondolkodva, és használni is kell. A különböző hagyományoknak különböző teázó hagyományai vannak, de az egyikben van hasonlóság - egy edény sörözéséhez szűrővel van szükség ahhoz, hogy elválassza a tealevelet az italtól. A mi esetünkben a teáskannát fogjuk.

2


Egy jól mosott és szárított teáskannábanöntsünk forró vizet, és álljunk néhány másodpercig, melegítsük fel a vízforraló falát, majd ürítsük le a vizet. És ami a legfontosabb - elaludni a teáskanna 1/3-án, a szárított tea illatos leveleit és rázza. Töltse fel forró vízzel felét. Itt, a teáskannából a gazdag tea ízű aromájú gőz húzódott. Ragaszkodunk 2-3 percig, és feltölti a fennmaradó normát. Felrakottuk a teáskanna fűtő pad-matryoshka vagy más fűtő pad, varrva egy fűtő és színes szövet. 5 percet tartunk fenn. Miután a tea "pihent", a csészékre öntjük. A teát általában tejjel, mézzel, édességekkel és süteményekkel szolgálják fel.


3


A közvetlenül az ivás szláv hagyományai egybeesnekAngol hagyományok. Ők viszont egy ilyen kellemes eljárást kölcsönöztek Indiától. A teák gyarmati árucikként érkeztek Angliába az egykori kolóniákból. Az angol teázás hagyományai délben vannak velünk. Általában egy vagy több csésze teát egy kis snack - egy tortát, kekszet ...

4


De mégis, a hagyományok letétkezelőjét helyesen vizsgáljákKínában. Kínából karavánokat alakítottak ki és küldtek északra, Mongólia, Altai és Közép-Ázsia felé. Kínában a teát étkezés vagy étkezés előtt fogyasztják el. Az ázsiai országok rendszerint fekete főtt teát fogyasztanak, tejhez adják, cukorral vagy mézzel, zöld teával keverve és tej nélkül. Oroszországban a teafogyasztás egy szamovár után üldögélt, kenyérrel, lekvarral, mézzel és pite-kel. Mennyire jó nyáron ülni a kunyhóban, alkalmanként beszélgetni egy csésze teával, hallgatni, ahogy a szöcskék a fűben és a közelben csobognak, a vízparton a vízparton.