1. tipp: konyak: attól, hogy és hogyan főzött

1. tipp: konyak: attól, hogy és hogyan főzöttA konyak a leghíresebb és nemeserős alkoholos ital. Sokan szeretik értékelni ezt az italt, adják neki neki az előnyüket. És a leleményes hölgyek találtak neki egy kozmetológiai kérelmet. Ebben az esetben sokan nem tudják, mi teszi ezt a nemes italt.

Cognac: mit és hogyan főzött

A konyak Franciaországból származik. A név kapta, mert a város Cognac (konyak) - ez található a dél-nyugati Franciaország. Erős ital eredményeként kettős desztillációs közönséges fehér bort. Ezután az italt tölgyfahordókban kell tartani.

A konyakgyártás technológiája - egy igazi művészet. A konyak elkészítésének folyamata több szakaszra oszlik:- borszőlő begyűjtése;- a kapott bogyók préselése;- desztilláció;- öregedés hordókban;- keverés.

Pontosan milyen ízletes, erős konjakot készít,és ami a legfontosabb - a minőség? A főkomponens, főszabály szerint a konyak előállításához fehér szőlő ("Uni Blanc"). Ez a fajta magas savasságú, nagyon lassan érleli a szőlőt. Többek között ez a szőlő ellenáll a betegségeknek, így a magas hozamnak. Nem azért, mert a konyakot választotta.

Az Uni Blanc kivételével az alábbiakszőlőfajta: Fol Blanche és Colombard. Minden fajta különleges aromát hoz a konjak csokorába. Például az Uni Blanc virágos ízt adhat hozzá, ráadásul a konyak azonnal megszerzi a fűszer alig észrevehető jegyzetét. Fol Blanche jelentősen javítja a konyak öregedés minőségét, az ibolya és a mész illatát, a Colombard pedig erősséget és élességet kölcsönöz.

A szőlő betakarítását általában betakarítjákOktóberben. A betakarítás végén a bogyót azonnal ki kell húzni. A sajtoló prések speciálisan használatosak - nem zúzzák össze a szőlőcsontokat. Ezért a zúzott csontok nem tudnak bejutni a szőlőlébe, és ezáltal elrontani egy jövőbeli nemes italt.

Ezen eljárás után a gyümölcslevet elküldjükerjedés. Az erjesztési folyamat során tilos cukrot adni. A folyamat körülbelül három hét után a bor tartalmazó 9% alkoholt és több, elküldik a desztillációs.

Ez a folyamat nagyon bonyolult, és ez bekövetkezik"Charente desztillációs kocka". Eredmény: a konyak szellemét kapja. A kész folyadék legalább két évig tölgyfahordókban érlelődik, majd elkezdheti viselni a "konyak" hangos nevet. Érdemes megjegyezni, hogy a maximális folyadékvisszatartás időtartama korlátlan. De a szakácsok hosszú ideje foglalkozó szakemberek ragaszkodnak ahhoz, hogy a konjak öregedése több mint 70 éve nem befolyásolja az ital minőségét. Tehát több mint 70 év, nincs értelme ellenállni a konyakot.

Az öregedéshez nem véletlen, hogy a tölgyfahordókat választják. A tölgy egy hihetetlenül erős anyag, finom szemcsés szerkezetű, magas nyersanyag kitermeléssel. A hordókat a hordókba öntik, majd a pincékbe helyezzük az ital öregítésére. Csak ezután a konyak csak a szokásos módon kapja meg asztalainkat, azaz - palackban.

By the way, meg kell inni konjak konyha pálinka. Először húsz percig egy pohár italt meleg kézzel, hogy teljes mértékben élvezhesse az ital illatát. Snack konjak csokoládéval. Néhány ínyenc azt állítja, hogy a pálinka gyönyörű, kizárólag szivar, csokoládé és kávé kombinációjában. És a posztszovjet társadalomban sokáig úgy vélik, hogy a konyak jobb harapni friss citrom. Végül is, a citrusnak éles íze van - megszakítja a finom konyakot, ezért jobb, ha nem iszol ezt a limonádét.


2. tipp: Hogyan készítsünk fagylaltot konyakkal vagy borral?Mindenki ismer egy hideg desszertet, amit fagylaltnak neveznek. Általában tejszínből, tejből, vajból, cukorból, gyümölcsből, bogyós gyümölcsökből készül, aromás anyagok hozzáadásával. Nagyon érdekes fagylalt fehérbor vagy konyak hozzáadásával kiderül, mindkét receptet figyelembe vesszük.

Hogyan készítsünk fagylaltot konyakkal vagy borral?Fagylalt recept fehérborralösszetevők:- 200 g jégkrém, - 100 g friss eper - 70 ml édes fehérbor - 70 g szőlő nélkül kostochek.Pereberite földieper, távolítsa el a száron, mosás, karaj turmixgépben vagy daráló lépjünk, ha est.Ohladite bor, mosás szőlő, távolítsa el a bogyókat a szőlőből. Keverjük eper püré krémes fagylalt, elterjedt üveg tálak, köret szőlő, öntsük a tetejére a bor. Egyszerre szolgálja az asztalt, amíg meg nem olvad a jégkrém.Fagylalt recept konyakkalösszetevők:- 300 g töltelék "Morozko" - 5 tojás, - 2 evőkanál. evőkanál teljes tej - 2 evőkanál. konyak konyhai konyak vagy konyak - 1 evőkanál. egy kanál cukrot - egy csipet szerecsendió, különválasztva a tojássárgát a fehérjékről. A sárgáját egy kis serpenyőben keverjük össze, adjunk hozzá tejet, cukrot, csipet diót. Tegyük a tömeget egy csendes tűzbe, főzzük sűrűvé, ne felejtsük el keverni. Távolítsuk el a keletkező krémet a hűtőben, majd keverjük össze konyakkal. Lay fagylalt a kremankam, tetején konyak köret, azonnal küldje a kész desszert az asztalra.