Népszerű téli üdítőitalok

Népszerű téli üdítőitalokA tél a fertőző betegségek magasságának idejemegfázás. Az immunitás növelésére és a betegségek elkerülésére jó segítség a vitamin-teák használata. Jó íze van, és mint az egész család.

Vitaminos ital

Az egyik leghíresebb vitaminital a hideg évszakban gyömbér tea. Mindkettő részegedhet a megfázás megelőzésében és a betegség idején a gyors gyógyulás érdekében.

Az ital 4 adagjának elkészítéséhez: 2 gyömbér, egy-egy citrom, 5-6 evőkanál méz és fűszer ízlés szerint (lehet fekete vagy édes paprika, borsó, fahéj, ánizs, szegfűszeg). A gyömbért meg kell tisztítani és apróra vágni, vágni a citromot félkörökben. Minden összetevőt 70-80oC forró vízre kell önteni (de nem forrásban lévő vízre, mert elpusztítja a termékekben lévő előnyös anyagokat), és hagyja 10-15 percig. A termoszban gyömbéres italt is készíthet: ebben az esetben sokkal jobb lesz, és fűszeres-fűszeres lesz.

Egy másik híres vitaminital télenáfonya vagy áfonyás ital. Ezekben a bogyókban hatalmas mennyiségű C-vitamint tartalmaz, amely megbízható megelőzést biztosít az akut légzőszervi fertőzések és a megfázások megelőzésére. Ezenkívül egy bogyóital is meleg és hideg részeg.

1 darálék áfonya készítéséhezvitaminos ital kell venni egy maroknyi áfonya (lehet fagyasztani), 2 ts méz, 5-7 lap friss vagy szárított menta, 4-5 tű rosmarin. Minden összetevőt össze kell keverni, egy kanállal kell gyúrni és vízzel önteni, 80 ° C-ra melegíteni. Forró formában az ital a megfázás és az ARI kezelésére alkalmazható, mivel jó gyulladásgátló és izzadási hatása van.