Hogyan válasszuk ki a megfelelő kávébabot

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kávébabotA kávébab kiválasztásakor nem szabadcsak a személyes ízlés alapján. Figyelnie kell a gabona, a márka és a származási ország pörkölésére és csomagolására, a pörkölés módjára és a kávéfajtára.

Kávébab

Az egyik legfontosabb paraméter a kiválasztásnálkávé gabona a szemcseméret. Minél nagyobb a gabona, annál több aromás olaj és hasznos elem van benne. A gabona egésznek kell lennie, féreglyukak és foulbroodok nélkül, erős szerkezettel, és legfőképpen frissen pörkölve.

A pörkölési módszert a következők alapján kell kiválasztani:saját ízlése szerint. Az olasz és a francia sültek a kávé keserű ízét adják, a bécsi - hihetetlenül gazdag "dió" íz, a könnyű pörkölés alkalmasabb a tejes kávé (latte vagy cappuccino). Ideális esetben a pörkölés a vásárlás napján történik. Pörkölés után a kávét általában vákuumos zacskókba vagy zárt üvegedényekbe csomagolják annak érdekében, hogy az ízét és ízét ne veszítse el, és közvetlenül a főzés előtt őrjön meg.

A kávé származási országa is nagyon fontos, amikorgabona kiválasztása. A brazil kávét megkülönbözteti egy hagyományos "kávé" ízű, mogyorós jegyzetekkel, a vietnami kávé meglehetősen puha, nagyon alkalmas kávéscsöpögésre. A jemeni kávé ízében könnyű gyümölcstermékek vannak, jó a Jezve különböző fűszerekkel való előkészítéséhez. Az afrikai kávéfajtákat (Kenya, Tanzánia, Ruanda) jó tiszta telített ízű és emlékezetes szag jellemzi.