Tipp 1: A dízel kipárolgatása

Tipp 1: A dízel kipárolgatása

A benzinmotorokon a motor meghalki kell kapcsolni a gyújtási rendszert. A dízel rendszereken nincs gyújtás, ezért különféleképpen elfojtják. És a dízel élettartamának meghosszabbítása érdekében több motívumot kell ismernünk és követnünk kell a motor kikapcsolt állapotában.

A dízel kipárolgatása

oktatás

1

A dízelmotor nedvesítésére álljon letüzelőanyag-ellátás. A személygépkocsik esetében erre a célra helyezze a kulcsot a gyújtáskapcsolóba. Ezzel egyidejűleg egy elektromos szelep nyílik meg, amely megakadályozza a tüzelőolaj-ellátást az üzemanyag-vezeték mentén. A modern modelleknél a befecskendezők nyitására szolgáló szabályozó impulzusok le vannak állítva.

2

A teherautók, a nagy buszok és aA traktorok, kattintson a padlón található, a vezető lábánál vagy a műszerfalon, vagy egy speciális karon. Ugyanakkor a mechanikus hajtás megakadályozza a tüzelőanyag-táplálás áramlását az üzemanyag-szivattyúban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gomb egyszerű megnyomása nem elegendő. A sajtolás után tartsa azt addig, amíg a dízelmotor el nem süllyed.

3

Az eszköz átfedésetüzelőanyag-ellátást motorfékként egy tehergépkocsiban vagy egy buszon, a dízel tompítja, a tengelykapcsoló kikapcsolása nélkül. Ugyanakkor az autó lelassul. Ezt a technikát használja a közlekedési lámpákhoz vagy a süllyedéshez való közeledésnél, csak teherautóknál (buszokon), amelyek mechanikus meghajtással vannak felszerelve, hogy megakadályozzák az üzemanyag-ellátást. Elektromos szeleppel rendelkező személygépkocsik esetén ennek a módszernek a alkalmazása az áramellátó rendszer meghibásodásához vezethet.

4

Abban az esetben, ha az elektromos szelep lebomlik,a szolárolaj-ellátás átfedése esetén használja a következő eljárást a motor kipukkálásához: a sebességváltó kikapcsolása nélkül engedje fel a tengelykapcsolót, miközben megnyomja a féket. A vétel nagyobb hatékonyságához előbb kapcsolja be a magasabb fokozatot.

5

Dízelmotoros üzemben történõ üzemeltetése eseténalacsony hőmérséklet (mínusz 25 és alatta), mielőtt a dízelbe fulladt, öntsön egy pohár benzint az olajsapkába. A benzin ideiglenesen csökkenti az olaj viszkozitását és elősegíti az indítást. A motor beindítása és felmelegedése után a benzin elpárolog és a karteres szellőztetésen keresztül távozik. A módszer téli periódusának aktív alkalmazása után cserélje ki az olajat, mert a benzin felgyorsítja az olaj oxidációját.

6

Várjon 1-3 percet a dízel kikapcsolása előtt,hagyta, hogy tétlenül dolgozzon. Ez jelentősen megnöveli a turbina élettartamát, lehetővé téve az olaj lehűlését és lehűlését, valamint leállását a turbófeltöltő előtt. Természetesen azoknál a dízelmotorokhoz, amelyek nem rendelkeznek turbófeltöltővel, nincs szükség erre a módszerre.

7

A modern dízel külföldi autókonTurbó időzítőket telepítenek, amelyek a dízelmotor leállítását követően bizonyos ideig kényszerű működést biztosítanak. Az intelligens vezérlőrendszerű turbotimerek kiszámítják a szükséges időt, amelyen keresztül a motort elnyomják, figyelembe véve a terhelések időtartamát és intenzitását.

Tipp 2: Hogyan telepítsd a dízelt az UAZ-ra

Népszerű népszerűség dízel motorok az autókban -viszonylag új trend. A dízelmotorok iránti növekvő érdeklődés a motorgyártás terén tapasztalható újítások következménye: az üzemanyag-fogyasztás csökken, környezetbarátsága és dinamizmusa javult, és számos más mutató jelentősen javult. Ma a dízel különféle autókra van felszerelve, köztük is UAZ.

Dízelmotor beépítése az UAZ-ra

Szüksége lesz rá

 • - dízelmotor;
 • - kulcsok;
 • - csavarok;
 • - motorolaj;
 • - emelőeszköz;
 • - folyadék a hűtőrendszer számára.

oktatás

1

Létre kell hozni egy indítómotort a dízelmotor előremozdításának karjával, és húzza meg minden csavarját.

2

Ezután emelőművel vagykülső segédeszközzel helyezze a dízelmotort és a dobozt olyan módon, hogy a sebességváltóház először bejön. Ebben az esetben a dízelmotor hátsó tartóinak tartóinak egybe kell esniük a testhez csatlakozó pontokkal UAZa, és a beépítési kiemelkedések - a konzol hátulján helyezkednek el, amely a dízelmotor támogatását szolgálja.

3

Szerelje be a keresztirányú első fényt. Ezután rögzítse az összes rögzítőcsavart motorolajjal, szerelje be őket a hornyokba és húzza meg. Ne felejtsük el, hogy a keresztfénnyel szemben semmilyen tömeg nem léphet fel, mielőtt a csavarok teljesen meghúzódnak.

4

A keresztirányú nyalábaljzatba szerelje fel a gumitblokkolja, majd helyezze be a rögzítőcsavarokat a keresztirányú fénynyaláb hátulján és húzza meg őket. Ezután engedje le a tápegységet a megfelelő helyre (győződjön meg róla, hogy az összes vezetőprojekció speciálisan az elülső támaszon található, és ezekhez hornyok vannak).

5

Az emelőeszköz leválasztása után,csatlakoztassa a "földi" vezetéket a jármű testéhez. Ezután ellenőrizze a sebességváltó mechanizmust és a sebességváltót a kézi sebességváltóval felszerelt járművön. Szükség esetén állítsa be a váltókábelt.

6

Csatlakoztassa a hátrameneti vezetéket és a sebességmérő érzékelőt. Abban az esetben, ha ezt az autó tervezése biztosítja UAZ, szerelje be a tengelykapcsoló rabszolga hengert, és távolítsa el a levegőt a hajtás hidraulikus rendszeréből.

7

A hűtőrendszerben adjunk hozzá folyadékot, figyelvea szükséges fagyálló koncentrációval. Ezután helyezze el a kábelköteget, távol tartva a magas hőmérsékletű egységektől. Végül csatlakoztassa a fojtószelep kábelét és ellenőrizze a beépített dízelmotor működését.

3. Tipp: Hogyan telepítsünk egy dízel teherautót Gazelle-re

népszerűség dízel motorok nem meglepőek: gazdaságosak, magas nyomatékuk van, és a dízel üzemanyag ára továbbra is megfizethető. Jelenleg a dízelmotorok különböző autókra vannak felszerelve, köztük a Gazelles is.

Hogyan telepítsünk egy dízel teherautót Gazelle-re

Szüksége lesz rá

 • - dízelmotor;
 • - Emelőszerkezet;
 • - motorolaj;
 • - eszközök.

oktatás

1

Mielőtt elkezdi a dízelmotor beépítését gazella, tanulmányozza annak tervezési jellemzőit. Persze, első pillantásra, különbség dízel és benzines irreleváns: ugyanazok a dugattyúk, hajtókarok és a hengerek. Azonban néhány dízelmotorok megerősített részein a szelep. Emiatt dízelmotor képes ellenállni nagyobb terhelés, mint egy benzinmotor.

2

Felhívjuk figyelmét, hogy a dízela motor levegőellátását és az üzemanyagot külön kell elvégezni. Az elsõ sûrített levegõ belép a hengerekbe, és csak 700-800 fokos fûtés után az üzemanyag nagy nyomás alatt kerül az égõkamrába.

3

Miután tanulmányozta a dízel tulajdonságait, elkezd gyakorlani- A motor felszerelése a Gazelen. Ez a folyamat majdnem ugyanaz, mint a dízelmotor beépítése más márkájú autókhoz. Először is, egy emelőszerkezettel szereljük fel a dízelt a motortérbe, és először a sebességváltó házat kell beírni.

4

Kenje meg az összes rögzítőelemet motorolajjal,majd szerelje be azokat a hornyokba, és húzza meg jól őket. Engedje le a tápegységet az erre fenntartott helyre. Megjegyzés: A hajtómű összes vezetőjét külön csőbe kell helyezni.

5

Miután eltávolította a dízelot az emelőszerkezetrőlcsatlakoztassa a Gazelle vezeték "tömegének" testéhez, majd ellenőrizze a sebességváltó mechanizmust. Ezután csatlakoztassa a sebességmérő érzékelő vezetékét és fordítsa meg.

Tipp 4: Az USG szelep tompítása

A kipufogógáz-visszavezetés (EGR) rendszert úgy tervezték, hogy csökkentse a nitrogén-oxidokat a jármű kipufogógázaiban. Szennyezés és meghibásodás esetén szelep USR A gép leállhat üresjáratban, több üzemanyagot fogyaszt. Annak érdekében, hogy ne vesztegesse az időt és pénzt a rendszer javításán, egyszerűen nedvesítse meg a szelepet.

Az USG szelep kipárolgása

Szüksége lesz rá

 • - csavarhúzó;
 • - motorok tisztítására szolgáló eszközök;
 • - egy 1 mm vastag alumínium vagy egy sört sör;
 • - fém ollók;
 • - Éles kés.

oktatás

1

Csavarja le a tágulási tartály és a leeresztő tartály kupakjátA parafa a radiátor jobb alsó sarkában. Az előkészített tartályban ürítse le a fagyálló folyadékot. Erre a célra egy ötliteres műanyag palackot vághat fel. Válasszuk le a fagyálló folyadék tömlőt.

2

Távolítsa el a vákuumcsövet az EGG szelepről. Csavarja ki a házát rögzítő csavarokat. Távolítsa el a szelepet és a tömítést. Tisztítsa meg a szeleptestet a motor tisztítószerrel.

3

Vágjon egy dugót egy 1 mm vastag alumíniumból. Ha nincs kéznél, akkor a csonk egy vágott sörkannából készülhet. A paronit a legjobb, ha nem használja, mert gyorsan ég ki.

4

Használja az EGR szelep gyárilag tömített tömítésétmint sablon. Tegye az ónra és a "kört" egy éles kést. Ezt követően a dugót könnyedén meg lehet vágni ollóval. Lyukassza be a csavarokat.

5

Szerelje be a kupakot, helyezze az EGR szelep testét, rögzítse a csavarokkal.

6

Tisztítsa meg és távolítsa el a csappantyút a szívócsőből. Tisztítsa meg az elosztót és szerelje be a fedelet, csatlakoztassa az összes tömlőt. Töltse fel a fagyálló folyadékot anélkül, hogy megfeledkezne a szintjének méréséről.

7

Opcióként távolítsa el a szelepet, helyette a helyéreacél csatlakozódugattyúval van ellátva. Miután telepítette a szelepcsatlakozót a fedélzeti számítógépre, hiba lép fel (hacsak természetesen ez a blokk nincs az USR-rendszer szerinti leolvasással). Szükség esetén forduljon szakemberéhez a firmware-hez vagy egyszerűen válassza le a terminált az érzékelőről.

Tipp 5: Hogyan válasszunk dízelt

Japán autók dízel a motor boldoggá teszi a tulajdonosokata munka, a gazdaságosság, a megbízhatóság és az egyszerűség a javítás során a belföldi utak körülményei között. A dízel vásárlásakor mindezen előnyök elérése érdekében fontos, egyszerű szabályokat követve, hogy a megfelelő választás legyen.

Hogyan válasszunk dízelmotort?

oktatás

1

Dízel autó vásárlása egy idegentőlszemélynek, alaposan ellenőriznie kell a motort. Ügyeljen arra, hogy a motor hideg legyen, amikor elindul. A jó állapotú dízel a fél fordulón indul. Megjegyzendő, hogy meglehetősen észrevehető zajokat okoz a hidegben. Ezután indítsa el a meleg motor, a zaj jelentősen csökken. Ha ebben az állapotban nem indul el azonnal, de csak 3-9 próbálkozás után, akkor a gyűrűk, dugattyúk elhasználódnak.

2

Ellenőrizze, hogy füst van-e a kipufogócsőből,Amikor megnyomja a gázpedált, miközben a motor meleg. Ha a füstfelhő sötét, akkor valószínűleg kopott olajgyűrűket, vagy az injektorok hibásak. Fehér füst jelzi a víz bejutását az üzemanyagba. Hozjon egy papírt a kipufogó alá. Ha korom jelent meg rajta, akkor az üzemanyag nem ég el teljesen.

3

A futó motor hangjának puhanak kell lennie,egyenletes, kopogás nélkül. Az ellenkezője hibát jelez a szelepek működésében. Próbálja meg felismerni az idegen zajokat a fordulatszám tárcsázásakor és visszaállításakor, meghatározva a főtengely és a dugattyú működését. Nyissa ki az olajsapkát. Ennek a jelzésnek van valahol a gázok áttörése, az маслозаливной szájról származó olaj fröccsenése.

4

Nézd a csuklya alatt. Határozza meg a motorblokk és a befecskendező anyák integritását. A piros vagy fehér tömítőanyagok fekete nyomok jelzései azt jelzik, hogy a motor nyitva volt. A segédeszközöket rögzítő összes csavarnak helyén kell lennie.

5

A bélések állapotának felmérése érdekében melegítse fel az autót, kipárolgassa azt, majd azonnal kapcsolja be a gyújtást. Az olajnyomás-kapcsoló izzójának 2-3 másodperc után világítania kell, de nem korábban.

6

Ha a fenti műveletek eredményei nem okoznak csalódást, és készen áll a dízelmotor tulajdonosává válni, mérje meg a kompresszió és a forgattyúház nyomását, ellenőrizze az injektorokat, a hűtőrendszert.

Tipp 6: Hogyan válasszunk dízelautót

Dízelautó megvásárlása egy befogadott személy számára bonyolult, sötét és érthetetlen üzlet. Ezért tudnia kell, hogyan kell kiválasztani a megfelelő dízel kocsit, hogy elkerülje a vásárlás csalódását.

Hogyan válasszunk dízelautót

Szüksége lesz rá

 • A kompresszor szintmérője, a forgattyúház gáznyomásmérője és egyéb berendezések a motordiagnosztikához.

oktatás

1

Először ellenőriznie kell, hogyan kezdődika motor hideg. Ez a legjobb, ha reggel jár, hogy a motor teljesen hideg legyen. A jó állapotú dízel fél fordulattal kezdődik. Ha nem indul el azonnal, ez rossz jel (dugattyú kopás vagy gyűrű kopás). Hideg lesz észrevehető zaj, fűtött - sokkal csendesebb. Ha egy forró motort elindít, sok modellen a fűtés nem kapcsol be, és az indítás a kompresszió következménye. Ha a gázpedált egy meleg motoron nyomja meg, ellenőrizze, hogy a kipufogócső füstje csöpög. Ha a füst sötét, akkor az olajleválasztó gyűrűk vagy az injektorok meghibásodása miatt kopás következik be. A fehér füst azt jelenti, hogy víz jut az üzemanyagba. Gyakran alkalmazott módszer: a kipufogóhoz egy fehér zsebkendő vagy egy papírlap van. A korom papírra vagy szövetre gyakorolt ​​hatása fokozott olajfogyasztást vagy az üzemanyag elégtelen égését jelzi. A turbódízeleken fekete füst engedélyezett mindaddig, amíg a turbina be van kapcsolva, valamint gázátadás alatt. De rövid életűnek és nem vastagnak kell lennie. Érdemes kipróbálni a motort légszűrő nélkül. Talán az eltömődött szűrő okozza a megnövekedett füstöt.

2

Egyenetlen, megérintve a munka hangjátMotor mutatja rossz beállítás szelep, és esetleg problémák magunkat, vagy dugattyús szelepek. „Hard” hang együtt, fekete füst nagy sebességgel korai befecskendezés szögét. Megszakítás és szürke füst üresjáratnál kombinálva megszakításokkal és a fekete füst magas - késői befecskendezés szögét. Egyenetlen munka dízelmotor üresjáratban együtt a fekete füstöt érzékeli működésképtelenné fúvókát. Ennek teszteléséhez tiltsa le. A motor fog futni myagko.Otkryv olaj sapka, ellenőrizze hiányában olajköd a olajbetöltő sapkát. Jelenlétük a gáz áttörésének mutatója. Ennek oka lehet mnogo.Sleduet értékeli az általános megjelenését a motortérben. Ha a befecskendezők és a motorblokk anyák szabadon nickek, ha nyomokban fehér vagy piros tömítőanyagot (fekete japán autó), ez azt jelenti, hogy a motor nem nyúltak hozzá. Ezenkívül ellenőrizze a csavarok jelenlétét az összes segédeszköz biztosításához. Állapot párna ellenőrizni: a hő a készülékbe, kapcsolja ki a gyújtást, és jobbra. Az olajnyomás-jelzőnek 2-3 másodperc után világítania kell. Ha korábban - a béléseket meg kell változtatni.

3

Kompresszió az állomáson vagy a felszerelt garázsbanmeg kell mérni a tömörítést. A tömörítésnek legalább 25-nek kell lennie. Mindazonáltal ez az érték eltérhet minden motortérfogatnál. Az értékek elterjedése nem haladhatja meg a 0,5-et egy új gépnél és 1-2 a réginél. Erős szórás jelzi a gyors felújítást. Az alacsony összenyomódás oka lehet a dugattyú kopása vagy a szelepek kopása. A javításhoz használt szelepek használata olcsóbb és könnyebb.

4

Fúvókák A berendezés működés közben,egy jellegzetes hangot, és porlasztják az üzemanyagot poros állapotba. A cseppek és fúvókák formájában történő permetezés kategorikusan ellenjavallt a motorral szemben. Az injektorokkal együtt meg kell vizsgálni a tüzelőanyag-ellátó tömlők és a visszatérő betáplálás tömítettségét.

5

Olaj Az olaj legyen fekete, idegen anyagtól mentes. Az ezüstszürke színű olaj a molibdén adalékanyagok legutóbbi használatát jelzi.

6

Hűtőrendszerbuborékok a felmelegített motor közepén és nagy fordulatszámon. A rendszer fémcsöveken nem lehet rozsda és vörös bevonat (jelezzük, hogy a motor túlmelegedett).

7

Az utolsó lépés a forgattyúház gázok nyomásának mérése. A mutató magas értéke csak a dugattyú vagy a szelepek kopásának következménye lehet.

7. Tipp: Hogyan melegítsd a dízelt

Sok motorosnak problémája vanzagelevaniya dízel üzemanyag télen. Ez gyakran előfordul, mert rossz minőségű nyári dízel- vagy téli üzemanyagot használ. Mi a teendő ebben az esetben és hogyan lehet megakadályozni az üzemanyag befagyasztását?

A dízel felmelegedése

oktatás

1

Dízelmotor az üzemanyagnak két hőmérséklete van: és szűrési hőmérséklet zagelevaniya.Voobsche hőmérséklet zagelevaniya hőmérséklet - ha ez a dízel üzemanyag alakul zselé, és a képesség, hogy a szivattyú át az üzemanyag-vezetékek és üzemanyag szűrők állnak. Ez történhet azért, mert te magad gondol az autó tankolás a megfelelő figyelmet, vagy azért, mert te is megjelent a szivattyú alacsony minőségű üzemanyag, és egy éles hőmérséklet kívül az üzemanyag hirtelen fordult kocsonya.

2

A következő probléma megoldható:módon. A tartályba öntse dupla vagy akár háromszor adag gátló adalékot, a többit meleg vízzel melegítik. Próbálja meg a fúvókát (tartsa be az összes szükséges óvintézkedést).

3

Minden így történik: olvassa el a fúvókát, vegyen egy kb. fél méter átmérőjű ónhosszúságot, kb. tíz centiméter átmérőjű, és irányítsa a lámpát a csőbe, így valami hőpisztolyt fog kapni. Vigyázzunk arra is, hogy a láng tiszta formában nem jön ki az autó alá, különben túlmelegedhet. Nos, a legszélsőségesebb esetben csak várjon a felolvasztásig.

4

A későbbi esetek elkerülése érdekébenfagyasztó napkollektoros olaj, vegye figyelembe a következő pontokat. A hideg időjárás, töltse csak téli gázolajat (itt azonban a variáns befut gátlástalan eladók, akik értékesítési nyári gázolaj leple alatt a télen), használja antigelevymi adalékok (válassza import lehetőségek vannak, persze drágább, mint hazai társaik, de hasznot belőlük sokkal több), telepítse az autós elektromos fűtőberendezéseket a dízel üzemanyag.

Tipp 8: Hogyan kezdjen dízelt fagyban?

Tél a motoros számára egy különleges idő. Különösen azok számára, akiknek gépük van felszerelve dízel motort. Milyen szabályokat kell betartanom ahhoz, hogy könnyen beindíthassam a dízelmotort fagy és nem késik a munkaért vagy egy fontos találkozóért?

Dízelmotor indítása fagyban

oktatás

1

Ne feledje, hogy egy működő motornak kellminden probléma nélkül kezdeni. Helyezzen be egy megbízható akkumulátort erős indítóárammal, csak jól működő gyertyákat használjon. Győződjön meg róla, hogy az üzemanyag-szivattyú, a gyűrűk és a hengerfalak nem kopottak ki, és az üzemanyagszűrő és a légszelep nincsenek eltömődve.

2

Válasszon egy téli üzemanyagot, amely 0 és -30 ° C közötti hőmérsékleten használható. Ha olyan régióban él, ahol a hőmérséklet rendkívül alacsony, vásároljon sarkvidéki tüzelőanyagot.

3

Ha nem találta, vagy nem töltötte a téli időttüzelőanyagot használjon, és használja a nyári (0 ° C-os hőmérsékletig) üzemanyag- és csővezeték-fűtést az autóban. Használhat adalékanyagokat, azaz olyan készítményeket, amelyek javítják az üzemanyag alacsony hőmérsékletű tulajdonságait. Sokkal olcsóbb.

4

Tartsa be az üzemanyagot a tartályban - nemkevesebb legyen, mint a fele. Ez azonban csak akkor segít, ha a gép legfeljebb négy óra tétlen, és a hőmérséklet nem esik 30 ° C alá.

5

Az indítás kezdete előtt,kapcsolja be a főgerincet néhány percig, ami segít az akkumulátor felmelegedésében. Ezután szorítsa meg a tengelykapcsolót és indítsa el az indítómotort. Tegye meg ezt körülbelül tíz másodpercig, majd hagyja, hogy a motor kissé pihenjen.

6

Ha az akkumulátor leült, miközben az asztali gép,világítsuk meg azt egy másik akkumulátorról. Aki ezt tenné, felmelegítse az akkumulátort. Csatlakoztassa az akkumulátort párhuzamosan, azaz mínusz mínuszba, plusz pluszhoz, mert rövidzárlat és robbanás fordulhat elő.

7

Ha az autót a parkolóban tárolja, ne használja a rögzítőféket, mivel a meleg dobok képesek nedvességet kondenzálni és fagyazok ragaszkodni fognak az autótámaszokhoz. Ha ez még megtörténik, akkor időt kell tölteniefagyku fékrendszerek. Meg kell távolítania a kerekeket, és fel kell melegíteni a párnákat.

Tipp 9: Hogyan leolvasztani a dízelt

Annak érdekében, hogy megvédjék magukat a problémáktólJavasoljuk, hogy a dízelautót a garázsban télen a motor indításakor tárolja. Az átlagos éghajlati övezetben és északon azonban olyan fagyok vannak, hogy még ez a biztonsági intézkedés sem mentesíti a dízel fagyasztását. Hogyan lehet leolvasztani a dízelt?

Hogyan lehet felszabadítani a dízelmotort?

Szüksége lesz rá

 • - kézi cserepumpa;
 • - a kompresszor;
 • - fúvóka vagy fáklya;
 • - a képernyőn

oktatás

1

Ellenőrizze az üzemanyag-ellátást. Ehhez vegyen kézi csere-szivattyút és próbálja meg pumpálni az üzemanyagot vele. Ha a szivattyú gomb megnyomása után nagyon lassan indul el a kiindulási helyzetből, akkor az üzemanyagtartály rács vagy az üzemanyag-vezeték paraffin eltömődnek.

2

Próbálja meg fújni az üzemanyag-vezetéket. Ehhez távolítsa el az adagolócsövet, és helyezze be a kompresszortömlőt. Nyissa ki az üzemanyagtartály sapkáját és fújjon. Folytassa a folyamatot mindaddig, amíg egy jellegzetes gurgling hangot nem hall. Cserélje ki az üzemanyag-szállító csövet. Próbálja meg indítani a motort.

3

Ha a motor nem indul el, akkor szükség van ráelőmelegítse az üzemanyagot. Ehhez tegyen egy fáklyát vagy egy fúvókát. Melegítse fel az üzemanyagtartályt. Győződjön meg róla, hogy a kézi szivattyú elindítja az üzemanyagot. Tudnia kell, hogy nagyon óvatosan fel kell melegíteni az üzemanyagtartályt. Ha fáklyát használ, szigorúan tilos a lángot közvetlenül a tartályba irányítani. Használja a képernyőt.

4

Ha és után felmelegedik az üzemanyagtartálytautó nem indul, ezért szükséges, hogy felmelegedjen a nagynyomású üzemanyag-szivattyút és egy finom szűrőn. A legbiztosabb mód a melegítéshez forró víz használata. Számos motormodellnél ezek a csomópontok a hűtőventilátor alatt helyezkednek el. Meleg vízzel, és óvatosan öntsük azt közvetlenül ohladitel.Esli a jármű modell nyitott hozzáférést biztosít a tüzelőanyag finom szűrőt, akkor ez a csomópont alkalmazásával melegítettük blowtorch vagy zseblámpa. Amikor dolgozik egy lángszóróval, vagy egy fáklyát szükséges betartani az összes biztonsági óvintézkedést. A probléma megoldásának másik módja a tartály meleg töltése.

5

A dízel fagyasztásának problémáinak elkerülése érdekében ajánlott anti-gél adalékokat használni. Szükség esetén telepíteni kell a fő és az üzemanyag fűtésére szolgáló rendszert is.

forrás:
 • Hogyan lehet felszabadítani a dízelmotort?