1. tipp: Hogyan kell a lökhárítót színezni?

1. tipp: Hogyan kell a lökhárítót színezni?

A kisebb balesetek után karcolások jelennek meg hirtelenugrálva a kocsi egy macska, a kár a felület lehet, és véletlenül sújtott egy faágat. A kisebb károsodásoktól való megszabadulni nem szükséges teljesen kicserélni lökhárító, mert elég ahhoz, hogy helyesen alkalmazza a festéket egy problémás helyre, és a gép ismét megszerzi az eredeti megjelenést.

Hogyan kell színezni a lökhárítót

Szüksége lesz rá

 • - mosószer;
 • - egy kis kés;
 • - csiszolóhéjak;
 • - oldószer;
 • - primer;
 • - speciális pisztoly vagy fecskendő festék felhordására;
 • - nedves szövet;
 • - festék;
 • - lakk.

oktatás

1

Készítse elő a szükséges részt lökhárítóa. Távolítsa el a port és a szennyeződéseket a karcolásoktól, és minden mosószerrel vagy közönséges tisztítószerrel mossa le.

2

Óvatosan tisztítsa meg a hámló festék károsodását késsel. Ezután homokot kapjon egy különleges bőrrel. Miután a felület lökhárítóde matt lesz, törölje meg egy speciális zsírtalanító oldószerrel a maradék kátrány eltávolítása érdekében.

3

Fedje le a karcolódott részt lökhárítóde két rétegben egy primer. Az eljárás megkönnyítése érdekében célszerű egy speciális fegyvert használni. Először egyenletesen egy réteget alkalmazzon, hagyja megszáradni, majd ismételje meg az eljárást.

4

Várjon, amíg a talaj alaposan megszárad, általában körülbelül két napig tart. Kezelje a primert speciális csiszolópapírral a hibák és szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében lökhárítóe. Csak ne tégy túlságosan, különben törölni fog mindent a földre. Miután meglazította a primert, alaposan fújja és zsírtalanítsa.

5

A festék felhordása előtt törölje le a felületet kissé nedves ruhával. retusálás lökhárító lehet tenni egy egyszerű kis kefe, vagyegy speciális eszköz fecskendő formájában. A festéket vékony, egyenletes rétegben terítse, és várjon kb. Húsz percig, hogy megszáradjon. Ezután óvatosan újrafestje a festéket, és várjon, amíg meg nem szárad. Ha az eredmény nem felel meg Önnek, akkor egy vagy két további réteget alkalmazhat.

6

A kapott eredményt színtelen lakkal rögzítjük. A legjobb megoldás több rétegben is.

2. tipp: Hogyan kell egyenesíteni a lökhárítót

A szabványos helyzet boldog, ha a vezetők véletlenül érintkeznek lökhárító hóval. Ebben az esetben garantált a lökhárítóban lévő dőlés. Automatikus javítás esetén a lökhárító helyreállítása legalább 4000 rubelt fog fizetni. De a lökhárítót önmagadhoz igazíthatja.

Hogyan kell egy lökhárítót egyenesíteni?

Szüksége lesz rá

 • - Épületszárító
 • - Elektromos vízforraló
 • - garázs vagy doboz, 20-30 ° C hőmérsékleten
 • - kis mágnes
 • - hőmérő

oktatás

1

Először gyűjts össze néhány információtanyagot, ahonnan a lökhárítója elkészül. Ha vannak "ellenjavallatok" a fűtéshez - forduljon a szakemberekhez. De ezek a lökhárítók általában extra osztályú (Lamborghini, Chrysler, Ferarri stb.) Autókra kerülnek.

2

Távolítsa el a lökhárítót az autóból. Ezután melegítse meg a lökhárítót. Hajtson végre egy hajszárítót, és csak enyhe melegítse meg a vasalót.

3

Ezután melegítse fel a víz az elektromos vízforralóban35-40 ° C hőmérsékleten, és óvatosan kezdje el a lökhárító vizet. Érdemes önteni a területet 15-20 cm-es sugarú körzetben. Ezután a vizet 45-500 ° C hőmérsékletre kell vinni és ismételni az eljárást.

4

Kezdje elhajítani a lökhárítót a korábbi állapotába, nema víz kiszáradását. Ehhez vigye a mágnest a sérült felületre (még akkor is, ha a lökhárító műanyag, akkor kiegyenesedik, mert a festék nagy mennyiségű fémt tartalmaz). Mozgassa a mágnest egyik oldalról a másikra.

5

Óvatosan nyomja a fogantyút kézzel a belsejébekézzel és húzza ki. De ne használjon túl nagy erőt, nehogy károsítsa a lökhárító bevonatát. Ne hagyja el a kezét, amint a lökhárító kiegyenesedett, egy vagy két percet ér, hogy támogassa.

6

Melegítsük a vizet 30-35 0 C-ra és öntsük ismét a lökhárítót. Ismételje meg ezt az eljárást többször, csökkentse a víz hőmérsékletét minden egyes öntözésnél 5 fokkal, amíg el nem éri a 15 0С-ot. Az utolsó öntözés után tegye a lökhárítót hűvös, száraz helyen, és hagyja megszáradni. Szükséges, hogy legalább két napig feküdjön le. Ezután helyezze a lökhárítót a helyére.

3. Tipp: Hogyan távolítsuk el a lökhárítót a Lancer 9-en

visszavonás lökhárító ezekben az esetekben szükséges, ha festés vagy javítás elvégzéséhez szükséges, valamint az autó azon részleteit is el kell érni, amelyik bezár. Fontolja meg, hogyan kell visszavonni lökhárító a Mitsubishi Lancer-on.

Hogyan kell eltávolítani a lökhárítót a Lancer 9-en?

oktatás

1

Az elülső rész eltávolítása lökhárító Szüksége lesz egy csavarhúzóra, fogóra és egy készletrevillogók, beleértve a "10" és a "12" végkulcsokat is. Csavarhúzó segítségével csavarja be a radiátor fedél tartócsapját. Ezután óvatosan húzza ki, és tegye meg ugyanezt a második zárral is. Távolítsa el a radiátor bilincs rögzítőjét és maga a műanyag rácsot is. A műanyag tartók és klipek törése esetén feltétlenül cserélje őket újakra.

2

Kapcsolja ki a lökhárítót az erősítőhöz rögzítő csavarokat,majd keresse meg a párnák tartóit és óvatosan távolítsa el őket. Távolítsa el a dugattyúkat, amelyeket úgy terveztek, hogy a sárvédőket a kárpithoz rögzítse. Ne feledje, hogy mindkét oldalon vannak. Csavarja le a fedelekről a szárnyakra rögzítő csavarokat, és húzza ki a ködlámpákhoz illeszkedő vezetékek csatlakozóját.

3

Távolítsa el a fedelet lökhárító az autóból. Ezután csavarja le az erősítőt rögzítő két csavart lökhárító az autó testéhez, és távolítsa el. Elülső telepítés lökhárító és fordított sorrendben tegye.

4

A hátsó eltávolítása lökhárító ugyanazok az eszközök és továbbiAllen kulcs a "14" -en. Húzza ki a vezetékeket a ködlámpából és távolítsa el a hátsó lámpákat. Csavarja ki azokat a csavarokat, amelyeken keresztül a sárral ellátott szárnyak a kerékívhez csatlakoznak. Ezután távolítsa el a sárban levőket és az elülső rögzítőcsavarokat lökhárító.

5

Lazítsa meg a csavarokat, amelyek a nyílások alatt találhatóakhátsó lámpa. Távolítsa el a tűt a tartóból és távolítsa el. Csavarja ki a csomagtartót a tartóelemek kihúzásával és csavarhúzóval óvatosan. Keresse meg az aljától rögzített műanyag tartókat. Távolítsa el az erősítő anyákat lökhárító a testhez rögzítve. Vegye ki a csomagtartót és vegye ki a rögzítőcsavarokat lökhárító, majd húzza magára és távolítsa el.

4. tipp: Hogyan kell egy lökhárítót ragasztani a VAZ-on?

A kerékkel járó nehézségek általában szabályozzák a szinte minden gépkocsit, beleértve a tulajdonosat is VAZ. Káresemények gyakoriak lökhárító, ami szerencsére önállóan, ragasztással javítható. Ezért nem kell azonnal rohanni az üzletbe, ha károkat okoz, és új terméket vásárol.

Hogyan szereljünk fel egy lökhárítót egy VAZ-ra?

Szüksége lesz rá

 • - poliészter gyanta;
 • - epoxi ragasztó.

oktatás

1

Mielőtt elkezdené felragasztani a lökhárítót a VAZ-ra,Határozza meg, hogy milyen anyagból készül, mivel ez a technika helyétől függ. Ehhez nézze meg a belső felületen lévő jelöléseket lökhárító.

2

Tovább kapcsolódik az autó lökhárítójához, jótisztítsa meg a szennyeződésektől, és gondosan ellenőrizze repedések vagy törések esetén. Egy kis repedés, amely időben nincs lezárva, később sok bajt okozhat, ezért vegye figyelembe a károkat. Ha a lökhárítója polipropilén, akkor forraszolja a kis repedéseket forrasztó vasal, és ha az anyag lökhárító - poliuretán, akkor a forrasztó vas elfogadhatatlan.

3

Lágyító poliuretán ragasztó használatávalepoxi ragasztóval. Ez a polimer ragasztó megszünteti a különböző károkat, miközben pénzt takarít meg. Mielőtt ragasztaná a sérülést, javítsa ki az összes szabálytalanságot a lökhárító belső felmelegítésével. Ezután jól illeszkedjen egymással szomszédos oldalakhoz lökhárító, miután átverekedtek.

4

Oldja le az olajtalanított alkatrészeket egy speciális oldószerrel. Ezután az epoxigyanta bizonyos arányban keverje össze egy poliészter gyantával, és kezdje elterjedni belülről lökhárító. Miután a ragasztót felvette a film, fordítsa átlökhárító és külső kötés. A teljesen ragasztott ragasztó tisztítható, de ebben az esetben a tisztított felületet festeni kell, mivel a sérült film könnyen áztatja a nedvességet, és ez negatívan befolyásolja a ragasztó szerkezetét.

5

A lökhárító javítása után teljes kozmetikai javítást végezzen, hogy a ragasztott repedések a lehető legláthatóbbak legyenek.

Tipp 5: Hogyan védi a lökhárítót

A lökhárító az egyik kiálló részautó, ezért leggyakrabban a külső tényezők mechanikai hatása alá kerülnek. Meg kell védeni az autó lökhárítóját, hogy ne töltsön minden alkalommal, amikor újat vásárol.

A lökhárító védelme

Szüksége lesz rá

 • - parkoló szenzorok készlete;
 • - eszközök;
 • - szappanoldat;
 • - hajszárító építése;
 • - műanyag spatula;
 • - a lökhárító gumibetétjei.

oktatás

1

Szereljen be egy parkolási szenzor-készletet - eszközöket,amelyek kis képernyőn mutatják az autó helyzetét más tárgyakhoz képest. Az ilyen készlet ára 2-6 ezer rubel lehet. Különböző modellek különböznek egymástól függvények és az érzékelők száma. Jelenleg ilyen rendszereket bármilyen gépkocsiban teljesen telepíthet. Továbbá sok parktronika képes csatlakozni a rendszeres fedélzeti számítógéphez. A telepítés után a rendszer figyelmezteti Önt, ha a lökhárító és az akadály közötti távolság eléri a megadott tartományt.

2

Állítsa be a "kenguruatnik" -t, ha SUV-je vanvagy átkapcsolás. Ez a fémszerkezet alulról az autó alján található. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a lökhárítót, hanem a motor forgattyúházát is védje. Az autópiacon számos különböző "kenguryatnikov" megtalálható, és felveszi azt a modellt, amely a legjobban megbirkózik az autó védelmi funkciójával. A telepítés önállóan elvégezhető, mivel nagyon egyszerű. Ha nem biztos abban, hogy képességei vannak, akkor forduljon szakemberhez.

3

Húzza meg a lökhárítót átlátszó védőfólián. Egy ilyen film megvédi a lökhárítót a kis forgácsoktól és karcolásoktól, amelyek gyakran a működés során jelentkeznek. A film ugyancsak megvédi a lökhárítót a repedéstől, enyhe hatással. A megrongálódott film időközönként megváltoztatható, így a gép megjelenése eredeti formában marad. Az ilyen filmeket nagyon egyszerűen alkalmazzák. Alaposan mossa le a gépet. Vegyen fel egy szappanos vizes réteget. Távolítsa el a védőréteget a filmből és tegye be a lökhárítóba egy ragasztóval. Speciális műanyag spatulával simítsa meg a teljes felületi simaság simaságát, miközben a fóliát egy építési hajszárítóval melegíti. A központból a szélek felé kell elmozdulnia annak érdekében, hogy az összes szódát ki lehessen távolítani a film alól. Ezután engedje el a lökhárító kiszáradását. Különösen nagy buborékokat lehet finoman lyukasztani egy vékony tűvel.

4

Ragasztás a lökhárító gumi burkolatán. Alacsony ütközés esetén amortizálni fogják őket. A ragasztógumi nagyon egyszerű. Zsákja le a lökhárítót. Távolítsa el a védő réteget a gumiból. Óvatosan ragasszuk meg őket, és óvatosan vasaljanak. Ez az újítás védi a lökhárítót, de ez el fogja rontani az autó egészének megjelenését.

Tipp 6: Hogyan készítsünk egy lökhárítót megrendelésre

Egyéni lökhárító adja az autótaz egyéniséget, és megnyitja társa számára az önkifejezés lehetőségeit. A modern autók lökhárítói üvegszálból készülnek, a kézi öntés vagy vákuum infúzió technológiája szerint.

A modern anyagok lehetővé teszik összetett lökhárítók létrehozását
A modern autó lökhárítója nem csakVédőfunkciót hajt végre, a közúti baleset során átvette az ütközési erő egy részét, de az egyik legjelentősebb eleme a külsőnek. A vágy, hogy egyedülálló megjelenést biztosítson az autónak, arra ösztönzi az autótulajdonosokat, hogy új formákat és tervezési megoldásokat keressenek. Az autó-lökhárítók gyártási módszerei nem tartalmaznak csúcstechnológiai eszközöket, így ezt a munkát nem csak a nagy hangoló stúdiók végezhetik, hanem az egyes mesterek vagy kis szakembercsapatok is. Ha rendelkezik a szükséges készségekkel és egy bizonyos szabadidővel, a lökhárítót a garázs műhelyében önállóan és önállóan lehet gyártani. A lökhárítók üvegszálas anyagból készülnek - összetett anyagból, amely lehetővé teszi számodra, hogy összetett geometriai alakzatok erős struktúráit hozzon létre. A termelési technológia több szakaszból áll - egy tervezési projekt, egy mátrix előállítása, az anyag és a festészet kialakítása.

tervezés

A lökhárító megjelenése egyszerre megismételhetőA meglévő prototípus, és képviseli az eredeti tervezési döntést. Számos módja van az autó külső megjelenésének tanulmányozására, a ceruza vázlatokról a 3D-s számítógépes modellezésre. Bizonyos esetekben a gyártókat felkérték, hogy teljes mértékben ismételje meg a lökhárító eredeti kialakítását.

Mátrixgyártás

A mátrix egy eszköz, a külsőamelynek felülete teljesen megismétli a lökhárító belső felületét. A mátrix egyetlen termelésével különleges típusú műanyagból készülnek. Ez a mátrix nagyon alkalmas egy termék gyártására, és a munka befejezése után az anyag újrafelhasználható. A lökhárító sorozat gyártása során újrafelhasználható mátrixra van szükség, amely bármilyen tartós és ellenálló anyagból készülhet. Az automatikus hangolás mesterei között az üvegszőnyegből és a poliésztergyantából készült mátrixok találhatók.

Az anyag elrendezése

A mátrix felszínén váltakozva lefektetettüvegszálas rétegek, amelyeket kötőgyantával impregnálnak. A tervezés során a lökhárítót a gépkocsi lökhárítójára rögzítő erő és rögzítők vannak elhelyezve. A manuális számítás mellett a vákuum infúzió módszerét is alkalmazzuk, amelyben az üvegszálas rétegek érintkezését speciális eszközzel biztosítjuk helyi vákuum létrehozására. Az így létrejövő szerkezetet a megszilárdulásig érlelik, majd a képbe kerül.

Tipp 7: Hogyan kell javítani a hátsó lökhárítót

lökhárító fontos része az autónak, mertÚgy tervezték, hogy védje a fényszórókat és a karosszériát könnyű támadások során, például sikertelen parkolóhely vagy a garázsba érkezéskor. Azonban néha pl. Egy műanyag lökhárító ütéséből adódóan nagy crack keletkezhet. Ha ez történik, ne aggódjon, és azonnal dobja ki a sérült részt. Még mindig megpróbálhatja megmenteni.

A hátsó lökhárító javítása

Szüksége lesz rá

 • - lapos és keresztcsavarhúzó;
 • - finomszemcsés háló rozsdamentes acélból;
 • - Festőszalag;
 • - forrasztópáka 75 watt (lehet több)

oktatás

1

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy vegye lelökhárító az autóból. Ez a munka fáradságos és hosszú. Lapos csavarhúzó használatával húzza ki a 3 dugattyút, amelyek a lökhárító alatt helyezkednek el, és mindkét oldalán két dugattyú, amelyek a sárvédőkhez rögzítik. Csavarja ki a rögzítőcsavarokat is, amelyek a lökhárítót a testen tartják. Ezután egy Phillips csavarhúzóval csavarja ki a két csavart, amelyek a hátsó lámpákat a karosszérián tartják. Óvatosan távolítsa el a hátsó lámpát, és húzza ki a kábelköteg csatlakozóját.

2

A lyukak, ahol a lámpák, csavarja leegy csavart, amellyel a lökhárító a testhez van erősítve, távolítsa el a csapokat a dugattyúról, majd távolítsa el. Használjon lapos csavarhúzót, hogy megfogja és eltávolítsa a 4 dugattyút, amely rögzíti a csomagtartót és eltávolítja azt. Távolítsa el a lökhárító erősítőjét tartó anyákat. Csavarja ki a lökhárító rögzítőcsavarjait a testhez, és miután felhívta a segítségét, távolítsa el a lökhárítót.

3

Vigyázzon a sérülésre, csavarja leerősítse meg és tisztítsa meg a lökhárító belső felületét a szennyeződéstől. Vegye ki a festékszalagot, és húzza ki a repedést kívülről, tartsa a lökhárítót ezen a helyen a lehető legszorosabbra. Vágja az elkészített hálót apró 10x60 mm-es darabokra. Ezután csatolja az első darabot, majd hevítse fel forrasztóval, majd a következő, stb. Várjon, amíg minden darab lehűl és megszilárdul. Szükség esetén egy kicsit könnyítse meg a lökhárítót.

4

Amikor befejeződött a lökhárító javítása, akkor az eltávolításhoz fordított sorrendben elkezdheti az autóhoz csatlakoztatni.

Tipp 8: Hogyan kell javítani egy repedt lökhárítót?

Sajnálatos módon egyik vezető sem felel meg a kisebb közúti baleseteknek, ennek eredményeként lökhárító az autó repedéseket okozhat. Ebből port nem csak a megjelenése a gép, hanem a hangulat a tulajdonos. Hogy oldja meg ezt a problémát, nem feltétlenül érvényesek az automatikus javítás, repedt lökhárító és lehet saját.

Hogyan kell javítani egy repedt lökhárítót?

Szüksége lesz rá

 • - mosószer;
 • - autó vagy épület hajszárító;
 • - csiszolópapír;
 • - műanyagdarab;
 • - fém hevederek;
 • - forrasztópáka;
 • - poliészter gitt;
 • - műanyag primer;
 • - festék;
 • - finom szemcsehéj;
 • - Festőszalag;
 • - folyékony műanyag;
 • - fúró;
 • - üvegszálas szalag maszkolása;
 • - ragasztóanyag;
 • - Vastagító

oktatás

1

Javítás előtt távolítsa el a sérültetlökhárító az autóból. Alaposan öblítse le a szennyeződéseket vízsugárral tisztítószerrel, és hagyja megszáradni. Készítsünk egy autót vagy építsünk hajszárítót, és készítsünk egy speciális fúvókát egy kis lyukkal, 5 mm-rel. Nagyméretű csiszolópapírral vagy késsel készítsen lyukat a lökhárítóba a jobb hegesztés érdekében.

2

Vegyünk egy darab műanyagot, és melegítsük felhajszárító, először a repedés tömítését egy, majd a másikkal. A nagyobb megbízhatóság érdekében a sérült területet fém klipekkel rögzítheti. Melegítse fel először a forrasztópálcát, majd óvatosan illessze be a lökhárítóba, és belülre hajlítsa a végeit.

3

Csavarja ki a lökhárítót kívülről, forraszolja a poliésztertCsipke és primer alapozó műanyaghoz. A javítás befejeztével, szórópisztollyal vagy szórópisztollyal fújjon be egy festéket a lökhárítóra (legfeljebb 3 réteg).

4

Meg tudja javítani a repedt lökhárítótfinom szemcsés hálózat. Vágjuk apró darabokra kb. 10x50 mm méretűre. Vegyünk egy festékszalagot és rögzítsük a sérült területre kívülről, a lehető legszorosabban a repedést. Előmelegítsük a rács első darabját, és óvatosan forrasztjuk a lökhárítóba, majd a második, és így tovább a repedést. Várjon, amíg minden lehűl, és ha szükséges, színezze a lezárt területet.

5

Egy másik módja a folyékony műanyag használata. Szerezzen olyan folyékony műanyagot, amely a műanyag lökhárító típusának legjobban illik. Csiszolja a repedést csiszolópapírral, és készítsen egy kis V-alakú hornyot egy tárcsával és egy fúróval. Vegye le az üvegszálas szalagot, és zárja le a repedést az elülső oldalról.

6

Ezután egy sekély tartály keverékbensűrítőszert és ragasztóanyagot, és ezt a keveréket a szalagra alkalmazzuk. Ha minden száraz, óvatosan távolítsa el a szalagot, tisztítsa meg a sérült területet és alkalmazzon folyékony mûanyagot rajta. Ha lefagy, csiszolja a felületet, és folytassa a festést.

Tipp 9: Az első lökhárító eltávolítása

Azokban az esetekben, amikor a tulajdonosnak le kell szerelni a fényszórót egy VAZ 2110-es autóra, teljes hozzáférést kell biztosítani a meghatározott berendezéshez, ezért el kell távolítani az első lökhárítót az autóból.

Az első lökhárító eltávolítása

Szüksége lesz rá

 • Fogantyúkulcs 8 mm,
 • 10 mm-es imbuszkulcs,
 • íves csavarhúzó.

oktatás

1

Valójában nincs semmi bonyolult ebben a folyamatban, a lebontott rész lenyűgöző méretei ellenére.

2

Ha a lökhárító be van szerelvevilágítás vagy egyéb elektromos berendezés esetén a gép fedélzeti hálózatát ki kell kapcsolni, a "tömeg" negatív kábelének az akkumulátorról történő leválasztásával.

3

Ezután a radiátorrácsot eltávolítjuk.

Az első lökhárító eltávolítása

4

Távolítsa el a rácsot, csavarja le a lökhárító rögzítésének egyik csavarját, az alsó oldalán az autó oldalán.

5

A két elülső rögzítőcsavar kicsavarása után a lökhárítót az egyszerű váltás előtti módszerrel lebontja az autó.

Kapcsolódó videók
Figyeljen oda
Az első lökhárító beszerelésekor ügyeljen a vezetőire, amelyeknek a gép testének hornyaihoz kell igazodniuk.
Hasznos tanácsok
A telepítés fordított sorrendben történik.
forrás:
 • hogyan kell eltávolítani egy lökhárítót a 2110 vázára

Tipp 10: Hogyan szereljük fel a lökhárítót

Milyen bajok nem várnak rájuk?vezetők vezetése közben. A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb vészhelyzet a városi utcai forgalmi dugóknál fordul elő. A leggyakoribb baleset ilyen körülmények között az autók ütközése, ami gyakran kárt okoz lökhárító a gépeken.

Hogyan kell felragasztani a lökhárítót

Szüksége lesz rá

 • - epoxi ragasztó

oktatás

1

Az a tény, hogy a gyártás a modern lökhárító Polimer anyagokat széles körben használnak balesetek esetén a műanyag részek javításának lehetőségével kapcsolatos kérdés.

2

Javításra lökhárító, műanyagból készültepoxi ragasztóval. Ezért a lökhárító közelgő javításának előkészítéseként epoxi alapú javító készletet kell vásárolnia az autókereskedőnél. A javító készlet üvegszálas készletet tartalmaz.

3

Epoxi ragasztó - kétkomponensű. Tartalmaz egy keményítőt, amelyet használat előtt alaposan össze kell keverni (lásd a csomagoláson található utasításokat). Használatra kész ragasztó impregnált üvegszál, amelyet belseje ragasztott a lökhárító sérült részeihez.

4

Azokban az esetekben, amikor a ragasztandó rész erősítésére van szükség, a lökhárító belső felületéhez egy fémháló ragasztva van, amelyet epoxi ragasztóval impregnált üvegtábla borít.

5

Száradás, vagy inkább az epoxid polimerizációjaa ragasztó egy napon belül megtörténik. A meghatározott idő elteltével a ragasztott felületek végső feldolgozása: csiszolás, festés, polírozás.

Figyeljen oda
Az epoxi ragasztó mérgező kémiai vegyület, ezért a javítást jól szellőző helyiségben kell végrehajtani.

Tipp 11: Hogyan kell lenézni a lökhárítót

Kis baleset vagy sikertelen parkolás miatt lökhárító vannak vonzó karcolások. Távolítsa el ezt a problémát és tegye vissza a sérült részeket vonzó megjelenéshez polírozással. Ez az eljárás nem igényel különleges képességeket, így önmagában is megteheti.

Hogyan kell lenézni egy lökhárítót?

Szüksége lesz rá

 • - autó sampon;
 • - fényezőgép;
 • - durva csiszolópaszta;
 • - finom csiszolópaszta;
 • - puha, száraz ruhával;
 • - Teflonos és viaszos eszközök;
 • - polírozás.

oktatás

1

A kényelem érdekében a munka megkezdése előtt távolítsa el a lökhárítótaz autóból. Minden oldalról alaposan mossa le az autós sampont. Hagyja, amíg teljesen megszárad. Ezután oldószerrel zsírozza meg a lökhárító felületét.

2

Vegye ki a polírozó készüléket és szerelje fel rá.egy kör durva polírozáshoz. A lökhárítóra nagymértékben csiszolópasztát kell felhordani, és a gépet a legalacsonyabb sebességre fordítva elkezdeni egyenletesen terjedni a felületen. Ugyanakkor a mozgalmaknak fokozatosnak kell lenniük.

3

Kapcsolja a gépet 2500 fordulatszámrapercenként és folyamatosan dolgozik. Ügyeljen arra, hogy figyelje a felületi fűtés mértékét, mivel károsíthatja a festékréteget. Végül törölje át a paszta maradékát puha, száraz ruhával.

4

Most már használjon a lökhárítót már finom csiszolópasztát, és a gépen szerelje fel a megfelelő polírozó kereket. A polírozást ugyanúgy végezze el, mint fent.

5

Amikor az eljárás befejeződött, folytassa afelületkezelés egy különleges szerrel, amelynek összetétele a Teflon és a viasz. Ez segíti a lökhárító fényének visszaszerzését és vízlepergető tulajdonságainak biztosítását.

6

Telepítse a polírozógép habszivacsrakörbe, és kis mennyiségű pénzt alkalmazzon a lökhárítóra. Próbálja meg a lehető legegyenletesebben elosztani, hogy ne legyenek vérrögök. Kapcsolja be a középső sebességet, és óvatosan dolgozza fel a felületet.

Kapcsolódó videók
Figyeljen oda
Javasoljuk, hogy munkát végezzen egy világos, jól szellőző helyiségben.
Hasznos tanácsok
A polírozást kézzel is elvégezheti. Ehhez alkalmazni egy tiszta, száraz ronggyal egy kis lengyel, terjedt át a felületet. Várja meg, amíg nem kezd fordulni fehér, és csak ezután, hogy egy körkörös mozdulatokkal kézzel lengyel bamper.Esli nem akarja eltávolítani a lökhárítót, mielőtt elkezdi polírozás egy jó mosás és szárítsa meg a kocsit. Obkleyte feltétlenül az összes, közel a lökhárító alkatrészek újságokban.
Hasznos tanácsok
Ajánlatos az egész munka soránfilm a többi darab, hogy ne piszkos. A folyamat megkezdése előtt gondoskodni kell a helyiségekről, lefedni a padlót újságokkal, majd a festéket és a szemetet nem esni rá.