Mit hordanak a teknősök otthon

Mit hordanak a teknősök otthonAz utóbbi években, a szárazföldi és a víz hibáklett az egyik legnépszerűbb háziállat. Ez könnyen magyarázható: a teknős kevés helyet foglal, nem kell rendszeres séták és folyamatos figyelmet a részét a tulajdonos, ügyelve, hogy egyszerű, és nem történik meg a hiba allergia.

Mit hordanak a teknősök otthon

A teknősök feltételei

Mindent a teknősökről: hogyan tartsuk meg őketA teknősöket egy házban ültetni, ne felejtsd elez egy élő lény, amely óvatos gondoskodást és figyelmet igényel az egészségre. Először döntsd el, melyik teknőset akarod, szárazföld vagy víz? A választás szerint akváriumra vagy terráriumra van szükség, amelyben az állat él. Az a nézet, hogy a teknős szabadon mozoghat a lakás körül, téves. Ha nincs saját helye, akkor a hüllő veszélybe kerülhet a hidegben, a víz alatt, vagy a házban, a láb alatt, és megsérül, vagy ahol nem lesz könnyű kijutni.

Víz teknős

hogyan kell tartani a teknőst a lakásbanA legnépszerűbb faj a vízvörösvérű bug. Az állatok megtartásához tágas akváriumra van szükség, amelyben egy kis földterület kerül kiosztásra, hogy a teknős úszás után pihenjen. A vízi teknősök ragadozók, ezért örömmel élnek olyan élelmiszert, mint a vérmáj, a rovarok vagy a tenger gyümölcsei, a friss halat, amelyet korábban megtisztítottak a csontoktól és összetörtek.
Ne hagyd a teknősöknek főtt húst vagy halat - ez frusztrációt és rossz közérzetet okozhat. Ezeknek az állatoknak az emésztése nem termikusan feldolgozott élelmiszerek emésztésére szolgál.
A ragadozó jelleg ellenére a teknősök nemmegtagadják a növényi ételeket - salátát, sárgarépát és algát. Továbbá, minden kisállat boltban, lehet kapni egy speciális granulált eledel teknősöknek.

Land teknős

hogyan kell a tengeri teknőst szállítani egy vonatonFöld vagy közép-ázsiai teknős -meleg országokban rezidensek, és ezért terráriumban kell tartani egy lámpával, amely felett van, hogy elég hőt és fényt biztosítson. A teknősök vegetáriánusok. Étrendjüknek friss zöldségeket, gyümölcsöket, bogyókat és zöldeket kell tartalmaznia. A teknősöknek durva diétás rostokat tartalmazó élelmiszerekre van szükségük, így a szárazföldi teknősök alapja a kelkáposzta, a sárgarépa, a cékla és az alma. Ha a teknőst zöld színűvé teszi, akkor finomra kell vágni és mindig frissen kell lennie. Ne hagyd, hogy a teknősök túl fűszeres zöldségeket, például korianderet vagy bazsalikomot adjanak, korlátozzák magukat semleges fűszernövényeknek és salátaféléknek. Korai tavasszal egy szárazföldi teknőst el lehet kényeztetni fiatal pitypang levelekkel.
Ne felejtsük el, hogy a teknős vályújában elfogyasztott élelmiszer nem haladhatja meg a három órát. Ha az állat nem evett mindent, amit felajánlott neki, ne hagyja a következő etetésig.
A szarvasmarha takarmányozásaegy speciális boltban is vásárolhatnak olyan élelmiszereket, amelyek a szükséges mennyiségű szálat és tápanyagot tartalmazzák, de csak a száraz granulátumot ne továbbítsák a teknősnek, friss élelmiszerre van szükség.

Élelmiszer korlátozások

hogyan kell felnőtt teknős vizet etetniA teknős gyomrában, mind a víz, mind a föld,nem tartalmaz olyan enzimeket, amelyek megkönnyítik a tejtermékeket, pékáruk, főtt gabonafélék vagy tojás emésztését. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy elrontod a kedvenceidet, de az ilyen ételek megzavarhatják a vesék működését és a teknős gyomor-bélrendszerét.